avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate irinairinairina

Activitate irinairinairina

Răspuns la discuția certificat mosternire
Multumesc mult pentru raspuns. Dar se poate sa lase mostenire doar unul dintre proprietari partea sa de avere, iar celalalt sa nu lase nimanui? Asta inseamna ca partea lasata de primul proprietar va deveni a celui inscris in certificatul de mosternire? Multumesc MULT!
Buna seara!
Daca in contractul de proprietate al unui apartament sunt trecuti doi titulari, se poate ca doar unul dintre ei sa semneze un certificat de mosternire pentru a lasa partea lui din apartament unei alte persoane dupa deces ?
Multumesc!
Răspuns la discuția concesiune
Justicemn multumesc pt raspuns! Dar dupa 49 ani, dupa expirarea concesiunii, ma poate da cineva afara din casa daca eu am acte pe acea casa? Mai pot prelungi concesiunea dupa acesti 49 ani? Sau pot cumpara eu terenul respectiv dupa aceasta perioada?
Discuție concesiune
Buna ziua! As vrea sa cumpar o casa in pantelimon si mi s-a zis ca terenul pe care este casa are o concesiune pe 49 ani. Cu alte cuvinte, cumpar doar casa, ? Ce anume este aceasta concesiune? Ma poate da cineva afara dupa p perioada din casa?Iar dupa acesti 49 ani ce se poate intampla? Este o idee buna sau ar fi bine sa renunt la ideea de a cumpara aceasta casa? Ma intereseaza daca ar fi vreo pacaleala ceva.
Am aceste nelamuriri, va rog sa imi raspunde-ti daca ma puteti lamuri si pe mine. Multumesc frumos!
Discuție penalitati
O SRL are de incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o firma S.A. Contractul prevedea ca in cazul in care marfa nu este livrata firma SRL la termenul stabilit se poate percepe penalitati in suma 1.000.000 lei clauza penala de la firma S.A. Valoare contractului este de 4, 5 milioane de euro.

Contractul nu a fost executat, ce posibilitati exista pentru rezolutiunea contractului de vanzare cumparare.

Ce penalitati ar trebui platite de vanzator pentru cumparator ?