avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate banumihaela

Activitate banumihaela

Multumesc pentru raspuns. Problema este ceva mai complicata. Intr-adevar in cursul procesului a fost invocata parcela cu pricina, intrucat la aceasta proprietarii aveau drept, insa cum procesele au durat mai bine de 10 ani, terenul cu pricina a fost atribuit altor persoane, care la randul lor l-au instrainat...Acum terenul este ocupat de constructiii, greu de daramat, iar proprietarii actuali ai terenului nu tin neaparat sa fie pusi in posesia acelei parcele, ci cu una echivalenta. Mi se pare normal ca institutiile statului care in mod eronat au atribuit altor persoane un teren aflat in litigiu sa incerce sa remedize acum situatia, oferind proprietarilor de drept un teren echivalent.
Probabil ca procesele vor continua la nesfarsit...
Ziua buna,
in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament (indentificat cu parcela, lot etc.), lucru pe care institutia cu pricina l-a si executat, conform incheierii instantei. Problema este ca pe acel amplasament existau deja titluri de proprietate emise anterior si chiar constructii ridicate, fapt ce face imposibila punerea in posesie a actualilor proprietari.
1. Care ar fi in aceasta situatie modalitatea de punere in posesie pe un alt amplasament decat cel mentionat in hotararea judecatoreasca definitiva?
2. Daca terenul era deja ocupat de alte titluri de proprietate este legala emiterea noului titlu sau institutia prefectului era obligata sa ofere proprietarilor un nou amplasament, cu valoare echivalenta?
Va multumesc