Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate adipoptimus

Răspuns la discuția Posesie cu drepturi limitate
E mai putin importanta partea cu testamentul, deoarece mama este proprietara apartamentului si are toate actele necesare pentru a dovedi asta. Pe mine ma intereseaza partea in care eu voi locui in acel apartament si modul in care pun pe hartie intelegerea la care am cazut de acord cu mama mea si pe care am explicat-o mai sus.
Repet, mama este de acord sa ma lase sa locuiesc in acel apartament si sa ma treaca pe mine drept unic mostenitor dupa moartea ei (conform dorintei matusii ei). Dar pana atunci ea va figura drept proprietara. Si ca sa nu existe discutii mai tarziu sau sa intervina cineva in intelegerea noastra, trebuie sa am niste acte care sa ma ajute pe viitor in caz de probleme neprevazute. Prin urmare m-ar interesa sa stiu cum ar trebui procedat ca sa inchei o astfel de intelegere, din punct de vedere legal. As aprecia un raspuns concret. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Posesie cu drepturi limitate
Din cate am citit pe Internet legat de ce este uzufructul viager, am constatat ca situatia mea este un pic diferita, in sensul ca mama mea nu va sta in acel apartament pe care mi-l cedeaza, ci in alta parte. In plus eu ma voi folosi de acel apartament si in timpul vietii ei, doar ca in aceasta perioada nu va fi pe numele meu. Deci este un fel de caz de uzufruct viager in care proprietarul de drept nu ocupa spatiul cedat.
Vreau sa stiu daca se poate incheia un acord prin care eu sa pot folosi apartamentul respectiv pentru a locui in el, iar mama sa figureze drept proprietara pe acel apartament, dar sa nu pot fi evacuat cat timp apartamentul nu este inca pe numele meu.
Precizez ca mama ar fi de acord cu acest plan, dar eu vreau sa pun pe hartie aceasta intelegere, ca nu cumva lucrurile sa o ia razna pe parcurs.
Mama mea are un apartament in proprietate pe care l-a primit printr-un testament de la o matusa de-a ei. In acel testament matusa respectiva si-a exprimat dorinta ca acel apartament sa-mi ramana mie dupa moartea mamei (fara a mai fii nevoit sa-l impart cu sora mea). Precizez ca mama este divortata, deci nu se poate pune in calcul si acordul tatalui in acesta problema.
Mama mea ar fi de acord ca eu sa ma pot muta cu prietena in acel apartament (si ea sa locuiasca in alta parte), dar nu doreste inca sa imi lase apartamentul pe numele meu.
Intrebarea mea este: ce cale juridica ar exista pentru ca acel apartament sa ramana pe numele mamei pana la moartea ei (si ulterior sa devina al meu), dar sa nu poata sa-l vanda, sa-l inchirieze si nici sa ma poata obliga ca ulterior sa parasesc apartamentul si sa pierd investiile facute in el pana in acel moment?
Ea ar fi de acord cu o asemenea conditie, numai ca vreau sa stiu daca se poate incheia un asemenea acord din punct de vedere legal.
Multumesc.