avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate dana1984

Activitate dana1984

Buna ziua
In data de 01.09.2011 mi-a fost eliberat certificatul de inregistrare fiscala de la ORC Timis
in toate actele de infiintare firma si altele ce au mai fost dupa infiintare am bifat rubrica in care apare ca vreau sa fiu PLATITOR DE TVA. Pe site la finante apar ca si neplatitor de TVA. Din 26.09.2011 am inceput propriu-zis activitatea, adica am avut casa de marcat si am scos bonuri, ca si platitor de TVA.
Pana in ziua de azi 07.10.2011 nu am reusit sa imi depun actele la finante cum ca vreau sa fiu platitor de TVA pt ca de fiecare data doamna de la ghiseu imi gasea cate ceva lipsa in acte #-o . In cazul in care eu am emis bonuri fiscale cu TVA ce mi se poate intampla?
am uitat sa precizez ca activitatea firmei este comert
Va multumesc
Sotul meu a avut un accident de masina, in timp ce se deplasa cu masina, proprietatea firmei, in interes de serviciu. Drept urmare accidentul rutier a fost declarat accident de munca.
A avut nevoie de 180 zile de ingrijiri medicale. Acum la revenirea la lucru i s-a pus in vedere ca patronul firmei nu mai vrea oameni in firma oameni care i-au lovit masinile. Care este posibilitatea ca sotul meu sa fie dat afara, fara a i se restructura postul?
In faza in care a intrebat "Bun si dupa ce revin la serviciu, ma dati direct afara sau am perioada de preaviz?" i s-a raspuns "Iti dai DEMISIA si stai in perioada de preaviz aferenta bla bla bla"
Sotul meu a facut ieri o greseala, a fost la politie sa isi rezolve o alta problema si a trecut si pe la departamentul care se ocupa de cazul mai sus prezentat.
Agentul care se ocupa de caz i-a spus ca urma sa ii trimita o citatie acasa ca sa vina sa mai semneze ceva documente. L-a pus sa semneze declaratia, ce a dat-o el si care a fost trecuta intr-un tipizat de-al lor, apoi l-a pus sa scrie daca se constituie ca si parte vatamata si daca doreste expertiza.
Al meu sot, cum da de multe ori cu batul in balta a scris asa (avand in vedere ca nu suntem hotarati ce si cum facem) "momentan nu ma constitui parte vatamata si nu doresc expertiza, dar pe viitor .....(si de aici nu isi mai aminteste exact ce a scris)"
1.In cazul asta mai avem vreo sansa sa ne intalnim in instanta cu domnul respectiv?
2. Daca sotul nu se constituie ca si parte vatamata domnul sofer vinovat va fi incadrat altfel de catre politie? Practic ce influenta are ceea ce declara sotul, asupra sortii individului?
Multumesc frumos pt raspuns
Nu am precizat mai sus, pt ca eu consider ca problemele sunt ale soferului vinovat, dar nu avea nici asigurare la masina si in plus de toate a fost gasit si cu alcoolemie de 0.23 in aerul expirat si 0.46 in sange.
Drept urmare din ceea ce cunosc eu despagubirile sunt suportate de acesta, nu?
Buna ziua
In luna decembrie sotul meu a suferit un accident rutier, in urma caruia s-a ales cu o frumoasa fractura de coloana cervicala.
Vinovat a fost celalalt sofer implicat in accident. In momentul de fata sunt aproape 150 de zile de concediu medical. Dupa aproximativ 120 de zile de imobilizare (prin vesta cu halo), s-a efectuat o operatie, care printr-un implant, a fixat vertebra fracturata. Va ajunge probabil la 180 de zile de concediu medical.
Pana in momentul de fata nu am depus niciun fel de plangere impotriva celuilalt sofer, deoarece nu am stiu ce se va intampla, de cate zile de concediu medical va avea nevoie, si in plus sincera sa fiu am crezut ca ne vom intelege cu respectivul sa ne achite cheltuielile si nimic altceva, dar asta e....
Intrebarea mea este: este prea tarziu acum sa ne constituim ca si parte vatamata in procesul penal?