avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate agherghina

Activitate agherghina

multumesc frumos
Buna ziua. Daca o intreprindere familiala are ca obiect de avtivitate cultivare cereale si obtine si sume de la APIA ce obligatii declarative are?

Va multumesc.
Este legal sa se incheie un contract de munca cu timp de lucru de 1 ore/saptamana?
In cazul in care se poate, care este numarul de zile de concediu de odihna care ar trebui acordate - tot 20?

Multumesc.

daca suma decontata pentru transport este de 300 lei lunar nu prea e ok
La asociatiile de proprietari se intalneste des acest aspect presedintii sunt onorifici, dar la adunarea generala proprietarii voteaza ca acestia pot deconta suma de ,,,, lei reprezentand cheltuieli de transport (bonuri de benzina de regula). Cum pot cenzorii combate acest fapt, pentru ca este clar ca se vrea eludarea platii impozitelor si contributiilor sociale aferente indemnizatiei de presedinte,
Declaratia 101 se poate transmite si se valideaza chiar daca nu s-a inregistrat D010 cu mentiunea de luare in evidenta platitor de impozit pe profit.
Vom vedea ce se intapla mai departe, la Constanta nu mai primesc 010 la ghiseu (au primit intamplator pe 31 ianuarie 2017) doar pentru cateva asociatii de proprietari.
Am primit confirmare de la cineva care a depus la ANAF formularul
s-a completat luare in evidenta incepand cu 1 ianuarie 2016 si s-a inregistrat fara amenda, slava Domnului.
Am primit confirmare de la cineva care a depus la ANAF formularul 010 - s-a completat luare in evidenta incepand cu 1 ianuarie 2016, perioada fiscala anuala si s-a inregistrat fara amenda
Inregistrarea la vector fiscal trebuia facuta pana la 15 ianuarie 2016 si declaratia 101 se depune pana la 27 februarie 2017 pentru ca trabie sa se declare platitori de impozit pe profit incepand cu ianuarie 2016. Puteau totusi sa faca un anunt in presa sau la tv la inceputul anului 2016 si sa anunte acesta obligatie pentru ca sunt foarte multe asociatii de proprietari la nivel de tara si nu sunt rauvoitori ba dinpotriva, chiar platesc contributiile la buget luna de luna, inainte de termenul scadent.

Multumesc frumos pentru informatie.
Problema este cu depunerea D010, care ar fi trebuit depusa pana pe 15.01.2016 caci altfel nu se pot depune D101, pentru ca nu figureaza ca platitori de impozit pe profit.
Avand in vedere ca majoritatea asociatiilor de proprietari se afla in situatia nedepunerii declaratiei 010 in termen , poate se va face inregistrare de catre ANAF din oficiu, fara amenda.