avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate raducanmihai

Activitate raducanmihai

gi_jane2 a scris:

Dvs aveti o datorie de plata.. cel caruia aveti sa-i dati ( banca ;persoana fizica etc) poate fi nepasator cu banii lui si sa renunte sa-i recupereze sau poate ( mai ales daca e suma mare ) sa incerce si sa tot incerce sa-si recupereze banii lui si daca insista destul.. candva tot va angajati si va va pune poprire pe salariu.


Nu mai inteleg eu. In cazul meu ,cu hotararea de incuviintare de excutare silita in 2010 ,daca nu are pe ce sa-mi puna poprire (pana in 2014) si nici ce sa-mi ia (neavand nimic pe numele meu),nici nu platesc vreo rata,nu recunosc sub nici o forma datoria,etc..: exista vreo posibilitate sa nu se prescrie in 2014 ?
Deci data de prescriere incepe de la 10.11.2010. Daca nu platesc nimic si nu au pe ce sa-mi puna poprire datoria se prescrie pe 10.11.2013 ? Mai poate face ceva creditorul pentru a intrerupe termenul de prescriptie ?
Ce demersuri trebuie facute (in 2013) pentru ca prescrierea sa intre in viguare ?

Multumesc.
Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul "In cat timp se prescriu datorille",dar tot nu m-am lamurit ( www.avocatnet.ro/content/art... ) .
Am luat un credit acum cativa ani la care nu am mai platit rata din 2009. In 10.11.2010 am primit o hotarare judecatoreasca prin care se "incuviinteaza executarea silita,irevocabila" in favoarea unei societati de recuperare. Deocamdata nu am nici un venit si nici un bun pe numele meu.

Intrebarea mea este : fiind data hotararea judecatoreasca cu incuviintarea executarii silite se mai prescrie datoria dupa 3 ani de la plata ultimei rate ?

Va multumesc.
Am primit o scrisoare de la Politie prin care i se aduce la cunostinta lui taica-miu ca masina este scoasa din circulatie pentru ca nu a fost preschimbat talonul (parca),asa ca masina nu mai este sigur in circulatie. Cand a fost taica-miu la administratia financiara,acum cativa ani,a fost intrebat daca masina este mai veche de 30 ani (si nu e) .Daca ar fi fost mai veche de 30 ani i-au spus " ca s-ar mai fi putut face ceva dar in cazul asta nu e nici o solutie",raspuns care mi se pare inacceptabil.
Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere verbala,fara contract de v/c,pastrand doar cartea de identitate. Intre timp bunicul meu a murit si tata a mostenit "masina" ,pentru care plateste impozit,bineinteles. Masina probabil nici nu mai exista fizic (fiind vorba despre un Oltcit si vanzarea a fost facuta acum vreo 15 ani) iar cumparatorul masinii nu stim cine este
Singurele acte pe care le are taica-miu sunt actul de mostenire si cartea de identitate ,pe care e trecut tatal lui. .
Ma gandeam sa-mi vanda mie "masina" ,sa o scoata el de pe rol si eu sa nu o inscriu.
Exista vreo varianta legala prin care se poate rezolva problema scoaterii masinii de pe rol ,avand doar : carte de identitate,aact de mostenire si atat ?
Va multumesc.

Problema mea este un pic mai complicata. Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere verbala,fara contract de v/c,pastrand doar cartea de identitate. Intre timp bunicul meu a murit si tata a mostenit "masina" ,pentru care plateste impozit,bineinteles.
Singurele acte pe care le are taica-miu sunt actul de mostenire si cartea de identitate ,pe care e trecut tatal lui. Cumparatorul masinii nu stim cine este.
Ma gandeam sa-mi vanda mie "masina" ,sa o scoata el de pe rol si eu sa nu o inscriu.
Exista vreo varianta legala prin care se poate rezolva problema scoaterii masinii de pe rol ,avand doar : carte de identitate,aact de mostenire si atat ?
Va multumesc.
Buna ziua. Daca achiztionez o masina (cu contract de v/c ,fisa fiscala de la vanzator) si eu nu vreau sa o inscriu (pt ca o iau pentru piese) ce consecinte risc (din punct de vedere fiscal).Stiu ca ,in mod normal,masina ar trebui inscrisa in 30 zile de la cumparare.

Va multumesc.