avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate baghera77

Activitate baghera77

Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Ba dimpotriva, infractiunile de coruptie nu au legatura cu domeniul privat, unde e vorba de banul, proprietatea sau afacerea fiecaruia si unde, daca are chef, poate angaja si "pe ochi frumosi". In ceea ce priveste delapidarea, chiar faptul ca a fost trecuta de la infractiuni contra patrimoniului la infractiuni in legatura cu serviciul, spune multe. Daca insusirea are loc in domeniul privat, exista pricinuirea de pagube in vederea obtinerii de foloase, adica gestiunea frauduloasa. Daca legea spune ca va trebuie vigneta doar pe autostrazi si caschetarul va opreste pe un drum national sau judetean (vedeti reglementarile maghiare) si va amendeaza ca nu o aveti, va supuneti sanctiunii doar ca, desi legea nu prevede, fapta este aceeasi? Daca un nejurist citeste legea, a carei necunoastere nu o poate invoca, dar care poate invoca lipsa studiilor de specialitate unde ar invata aceste interpretari (a se citi aplicare dupa bunul plac si dupa starea de moment ) a legii si da statul roman in judecata la CEDO(de parca acest stat nu s-a invatat de cate ori reprezentantii sai au dat-o in bara) si aduce ca probe definitia data de lege si, eventual, un dictionar al limbii romane?
Se depun situatii financiare "normale" pentru perioada 01.01-28.12, incepand cu aceasta data si pana la finalizarea procedurii de insolventa avand de-a face cu un alt exercitiu financiar, care va fi gestionat de catre lichidator
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Deci se va merge in continuare pe practica adaugarii la lege si nicidecum pe respectarea ei ... pacat ca asa ceva se invata de pe bancile facultatii ... nu ma mir de deciziile instantelor ...
Pacat ... daca si medicii si arhitectii si-ar face la fel treaba
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
In plus, in forma aparuta in Monitorul Oficial, asa cum se gaseste el pe siteul Ministerului Justitiei, este scris "functionar public" si nu "functionar".
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Nu, problema mea nu este de ce sunt trasi la raspundere functionarii publici, pentru ca este evident, conform textului de lege, ca acestia vor raspunde in continuare pentru delapidare. Intrebarea mea era daca un functionar, altul decat functionarul public, va mai raspunde pentru aceasta fapta si ce se intampla cu condamnarile existente ale acestor functionari, altii decat functionarii publici.
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Aveti amabilitatea de a-mi explica de ce? Asa ca pentru un nejurist dar cunoscator al limbii romane si al logicii?
Va multumesc!
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
"Art. 175 Functionar
(1) „Functionar” este persoana care exercita, permanent sau temporar, atributii care ii permit sa ia decizii, sa participe la luarea deciziilor sau sa influenteze luarea acestora in cadrul unei persoane juridice care desfasoara o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat.
(2) De asemenea, este considerat functionar in sensul legii penale persoana care exercita o activitate pentru care a fost investit de o autoritate publica si care este supusa controlului acesteia."

Deci, daca faptele s-au consumat in domeniul privat, mai fac obiectul noii legi?
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Ma refer la art. 295 si art.175 din noul Cod Penal
Răspuns la discuția delapidarea in noul cod penal
Ma refer la Codul Penal care se asteapta sa intre in vigoare la anul si in care sunt incriminati doar functionarii publici.
Răspuns la discuția cum se probeaza delapidarea
Dar cum ramane cu notiunea de salariat, care este prevazuta doar de codul muncii? Poate un salariat sa fie doar "in fapt"?