avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Smart Tax Advisors

Activitate Smart Tax Advisors

Nu exista un asemenea barem. Urmati doar legea cererii si ofertei si stabiliti tariful la cat considerati.
La ce fel de institutie va referiti, publica?
Daca este vorba de o institutie privata nu exista nici un fel de restrictii, puteti desfasura activitati pe PFA, puteti fi asociati in SRL-uri, atata timp cat nu ati semnat vreun acord de exclusivitate sau neconcurenta.
Orice fel de atestat este recunoscut de ONRC atata timp cat entitatea care l-a eliberat este recunoscuta de Ministerul Educatiei ca fiind acreditata sa elibereze asa ceva. Daca firma la care sunteti angajat este acreditatea sa califice la locul de munca, acel atestat este foarte bun la Registru Comertului.
Răspuns la discuția prestari servicii germania
Cum sa fiti inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari si sa fiti neplatitor de TVA?
Răspuns la discuția Cum verific datoriile la stat
Nu se pot verifica datoriile unui PFA online, din pacate.
ANAF ofera informatii doar despre firme.
Răspuns la discuția Infiintare PFA
Desi raspunsul nu este oficial dat de ITM se pare ca ar fi acesta:

Se intiinteaza o firma sau PFA cu obiect de activitate in domeniul resurselor umane (nu doar cel de mai sus, ci se poate folosi toata grupa din codul CAEN). Pentru infiintarea unei firme, nu exista INCA obligativitatea ca firma sa aiba ca asociat o persoana care sa detina atestat in resurse umane, doar obligativitatea sa angajeze o persoana care detine atestatul sau administratorul sa fie o asemenea pesoana.
Se declara firma sau PFA ca operator de date cu caracter confidential.
Se inregistreaza firma sau PFA-ul la ITM unde se declarara toate firmele pentru care se va opera in REVISAL.
EVIDENT :) - se plateste o taxa pentru fiecare firma ...

Diferenta intre PF si PFA : ca PF puteti presta activitati doar in calitate de salariat sau cu conventie civila (desi nu va sfatuiesc, sunt foarte controversate si contestate de ITM); ca PFA puteti presta orice activitate pentru care va autorizati la ONRC.

Diferenta intre PFA si SRL : este intr-adevar de fiscalitate si de modalitate de tinere a contabilitatii.
Răspuns la discuția PFA sau I.I.
Puteti fi si PFA si salariat in acelasi timp.
Daca doriti ca implicarea dvs. sa fie minima in procesul de infiintare a firmei, atunci da, puteti da doar specimenul de semnatura la notar, restul actelor putand fi intocmite de avocat.
In primul rand puteti sa va prevalati de Regulamentul de Ordine interioara pe care trebuie sa il aveti semnat cu fiecare angajat in parte si in care trebuie sa se regaseseasca prevederi cu privire la limbaj neadecvat si insubordonare.

In al doilea rand, incepand cu 01.05.2011 trebuie sa aveti incheiat un act aditional de modificare a CIM (cu toate modificarile aparute conform noua lege REVISAL). In acest act aditional se specifica faptul ca angajatorul are dreptul sa stabileasca competente profesionale, pe baza carora poate inclusiv sa concedieze un angajat.

Eu as merge pe varianta sanctionarii subordonatului prin aceste metode. In acelasi timp inceputa si procedura din codul muncii pentru concediere pentru faptul ca nu corespunde postului, chiar daca este o procedura lunga, macar folositi timpul si incercati pe mai multe planuri sa va rezolvati problema.
Răspuns la discuția CIM
Cel mai bine este sa subliniati, boldati situatia in care va aflati, fara sa stergeti din modelul cadru si fara sa modificati numerotarea.