avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate peiudoina

Activitate peiudoina

Răspuns la discuția Somaj sau pensie?
buna ziua, sunt nascuta in octombrie 1951 si am lucrat 24 ani cu 1/2 norma,in perioada1988-2011
Răspuns la discuția Somaj sau pensie?
BUNA ZIUA!
Am fost la casa de pensii ,unde intamplator cunosc un functionar care lucreaza pensii si mi-a aratat cum se lucreaza efectiv un dosar de pensii pe aplicatia nationala de pensii,practic a facut o simulare neoficiala a dosarului meu.Cand a introdus vechimea in munca ,a introdus perioada si incontinuare tipul de contract(asa cere aplictia.1/1 norma sau 1/2norma sau 1/3 norma)la perioada respectiva si automat la final a aparut vechimea in munca,calculata la jumatate fata de perioada introdusa, ceea ce este egal (in sensul legii pensiilor )cu stagiul de cotizare cf art 16 si 17 din legea pensiilor si in final a rezultat dosar respins pentru lipsa stagiului de cotizare minim(12 ani si 10 luni),cica asa se calculeaza toate pensiile.
Răspuns la discuția Somaj sau pensie?
va multumesc, dar m-am adresat casei de pensii si mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile de pensionare deoarece am doar 12 ani vechime (cei 24 ani s-au impartit la 2 deoarece este 1/2 norma).CHIAR NU MAI INTELEG NIMIC.Va rog sa ma iertati !
Răspuns la discuția Somaj sau pensie?
va multumesc.
sunt nascuta in octombrie 1951 si am 24 de ani lucrati consecutivi cu 1/2 norma-o vechime totala de 12 ani si am nevoie pentru pensie de 12 ani si 10 luni minim
va rog sa ma ajutati cu un sfat .

Am fost disponibilizata conf art 65 din codul muncii la data de 19.07.2011 am fost sa depun dosar de somaj si nu mi l-au primit deoarece am varsta standard de pensionare indeplinita .
Mentionez ca nu indeplinesc conditiile de pensionare deoarece nu am vechimea necesara,deci nu pot lua pensie.Deoarece in legea somajului se spune ca nu pot lua somaj cei care au indeplinit conditiile de pensionare.
Este corect sa se interpreteze ca doar conditia de varsta sa fie indeplinita? si nu cumulativ cele doua conditii de pensionare respectiv varsta si vechime?