avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate fairy_tooth89

Activitate fairy_tooth89

Răspuns la discuția Separare căsătorie in Italia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, va mulțumesc ca mi-ați răspuns. Mama are 63 de ani, ei sunt impreuna de 14 ani de concubinaj(doar un an și doua luni de căsătorie) , timp in care ea a muncit cu forme legale, este rezidenta, și in curs de a-și obține cetățenia italiana. O zi frumoasa.
Buna ziua, am nevoie de sfaturile dumneavoastră. Mama mea este stabilita de 14 ani in Italia și tot de atunci se afla intr-o relație cu un cetățean italian . Acum un an și doua luni s-au căsătorit cu forme legale iar acum doresc sa se separe. Confor legislației italiene știu ca mama ar avea drept la o pensie de întreținere in urma separării, as vrea sa știu dacă beneficiază după doar 1,2 ani de căsnicie și 12 de concubinaj. Va mulțumesc .
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa aduc bunuri (biciclete, trotinete) din Anglia si as dori sa stiu de ce acte am nevoie la vama. Daca am facturi din Anglia de la cumpararea produselor sunt suficiente? Va mltumesc anticipat pentru raspunsuri. Mentionez ca sunt persoana fizica.
Răspuns la discuția Clauza act de vanzare cumparare
Mai am o ultima intrebare, in situatia in care actul nu a fost modificat, si este in forma lui initiala, sotul meu are drept de succesiune asupra imobilului? Multumesc pentru ca mi-ati raspuns pana acum.
Răspuns la discuția Clauza act de vanzare cumparare
Prima data a decedat tatal sotului, adica cel specificat in clauza. Bunica avea drept sa modifice actul de vanzare cumparare si sa transfere dreptul de proprietate, cum spuneti dumneavoastra?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Tatal sotului meu avea o casa in proprietate cu mama lui, adica actul de vanzare cumparare era pe numele mamei (bunicii) cu clauza ca dupa moartea acesteia , proprietatea sa revina tatalui. Intre timp au decedat atat tatal sotului cat si mama acestuia. Intrebarea mea este, cine are drept de mostenire asupra imobilului? sotul meu poate depune actele pentru deschiderea succesiunii? Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie, vreau sa va intreb, daca intru in concediu prenatal de la 6 luni si jumatate, in aceasta perioada ce salariu voi lua? Eu lucrez in vanzari si am salariu fix 1300 de lei plus comisioane in functie de realizari.La ce se raporteaza suma pe care o iau la salariul total sau doar la partea fixa?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Terenul este intabulat pe numele meu, este obtinut din mostenire dupa decesul tatalui si donatie de la mama (50% donatie, 50%mostenire).
Autorizatia de construire expirase si am reinnoit-o printr-o procedura sugerata tot de cei de la primarie si tot pe numele mamei, constructia este finalizata, este facuta receptia constructiei - tot pe numele mamei pentru ca mi se spune incontinuu ca daca autorizatia este pe numele ei, toate lucrurile care decurg de aici sunt pe numele ei.
Stiu ca exista cazuri, in care un teren este de vanzare cu tot cu autorizatie de constructie pe terenul respectiv, iar atunci cand se vinde, ma gandesc ca nu se construieste casa pe vechiul proprietar, cum sunt dezvoltatorii imobiliar.
Multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra.
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, am solicitat o autorizatie de constructie care a fost eliberata la momentul respectiv pe numele mamei.Ulterior, dupa dezbatere cand am finalizat constructia, cei de la primarie imi spun ca trebuie sa intabulez casa pe numele mamei, desi eu sunt proprietarul terenului, iar toate facturile emise pentru constructie sunt pe numele meu, pe motiv ca autorizatia initiala era pe numele mamei.
Ce pot face in acest sens? Cum pot intabula casa pe numele meu, avand in vedere ca sunt proprietarul terenului si casa este a mea.
Va multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Vecin deranjat de muzica
Credeam ca dpdv legal pot avea un drept la replica pentru ca plangerile ei nu sunt intemeiate, mai ales ca zgomotul nu provine de la intrumente modificate sau special concepute pentru un volum mai mare, ci de la televizor, sau PC, care banuiesc ca sunt concepute in asa fel incat urchea umana sa nu fie lezata de sunetele emise.
Va multumesc mult pentru sprijinul acordat!