avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Separare căsătorie in Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Separare căsătorie in Italia

Buna ziua, am nevoie de sfaturile dumneavoastră. Mama mea este stabilita de 14 ani in Italia și tot de atunci se afla intr-o relație cu un cetățean italian . Acum un an și doua luni s-au căsătorit cu forme legale iar acum doresc sa se separe. Confor legislației italiene știu ca mama ar avea drept la o pensie de întreținere in urma separării, as vrea sa știu dacă beneficiază după doar 1,2 ani de căsnicie și 12 de concubinaj. Va mulțumesc .
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
fairy_tooth89, utilizator
Buna dimineata,

Nu sunt avocata, dar am citit ca situatia acordarii alocatiei de intretinere lunara catre sotie in caz de separare si divort s-a modificat. Depinde de varsta pe care o are mama Dvs., daca au copii impreuna, daca a lucrat pana acum.
Prin modificarile aduse in baza unei decizii a Curtii de Casatie din Italia, daca fosta sotie se afla in gradul de munci indemnizatia lunara nu este acordata.

Sfatul meu este ca mama Dvs. sa consulte un avocat specializat in dreptul familiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, va mulțumesc ca mi-ați răspuns. Mama are 63 de ani, ei sunt impreuna de 14 ani de concubinaj(doar un an și doua luni de căsătorie) , timp in care ea a muncit cu forme legale, este rezidenta, și in curs de a-și obține cetățenia italiana. O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort puimic puimic am facut implinit 3 ani de la separarea consensuala, conform legii italiene, acum la sfarsitul lui iulie avocatul meu in italia a depus actele pentru divort. ... (vezi toată discuția)
Divort ale23 ale23 buna seara,sunt casatorita de 15 ani in constanta si ,de 8 ani suntem plecati din tara eu vreu sa divortez in constanta dar am inteles ca nu se poate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)