avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate acrem

Activitate acrem

ORDIN Nr. 577 din 8 august 2008

mai ales art. 25, 26 si art. 32.

art.32 precizeaza ca :
"(1) In perioada concediului de odihna, in afara programului de lucru zilnic si in zilele libere, politistul are dreptul de a se deplasa liber, oriunde in tara si strainatate, dupa comunicarea prealabila conducerii unitatii.
(2) Restrangerea dreptului de a circula liber in tara si strainatate, potrivit alin.(1), se sanctioneaza in conformitate cu prevederile legale.
La reabilitarea unui drum comunal care trece prin fata casei, la aproximativ 5 m de aceasta, se foloseste pentru tasarea materialului care se pune pe drum un utilaj (cilindru) cu vibratii . Din cauza vibratiilor de la utilaj (care a trecut de foarte, foarte multe ori pana acum si continua sa treaca pe langa casa) a inceput sa crape unul din peretii casei. Cu toate ca aceasta situatie i s-a prezentat dirigintelui de santier unii dintre muncitorii de pe acest utilaj (s-au schimbat foarte multi muncitori) continua sa treaca cu acest utilaj cu vibratii cu toate ca acesta poate functiona si tasa materialul si fara vibratii, fapt care face crapatura din peretele casei din ce in ce mai mare.
INTREBARE : Ce se poate face in acest caz pentru ca prin reabilitarea drumului sa nu se mai afecteze casa si la ce institutii se poate face plangere?
Discuție contrabanda
vanzarea de tigari provenite din contrabanda constituie infractiune prevazuta in codul fiscal , codul vamal sau alte acte normative?
Răspuns la discuția servitute de trecere
Va multumesc mult celor acre mi-ati raspuns!!!
Are vreo relevanta conduita avuta de Z in trecut (scandal si agresiuni asupra lui x) ? Ce fel de despagubiri poate cere X daca nu se va putea stinge servitutea?
Răspuns la discuția servitute de trecere
am intrebat de expertiza pentru ca Z si-a construit anterior cumpararii terenului (in partea spre terenul cumparat) un grajd lucru pe care l-ar putea invoca in instanta ca il impiedica sa ajunga la drumul public.
Răspuns la discuția servitute de trecere
dar trebuie facuta o expertiza?
Răspuns la discuția servitute de trecere
dar trebuie facuta o expertiza?
BUNA! Va rog un sfat
In speta: Prin anii 1970 , printr-o HJ s-a stabilit servitutea de trecere prin curtea lui X in favoarea lui Y care detinea o gospodarie pe care ulterior a vandut-o lui Z. Dupa 1990 Z a dobandit (prin cumprare) un teren vecin curtii sale , teren care are iesire la drumul public prin alta parte decat curtea lui X. Ce poate face X pentru stingerea servitutii ?