avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , considerat timp liber de catre acesta.

Lucrez la un post de politie iar problema e urmatoarea:
Se efectueaza serviciul de "permanenta" timp de 24 de ore intre orele 8-16 este program de lucru normal iar dupa orele 16 pana la ora 8 a doua zi se asigura interventia la evenimente de la domiciliu/resedinta. Conducerea considera ca intervalul 16-08 este timp liber desi in eventualitatea unui eveniment trebuie sa intervii in cel mai scurt timp , sa fii apt ,sa nu fi consumat alcool iar daca gresesti esti tras la raspundere. Din cele 24 de ore de "permanenta"" sunt luate in considerare ca timp muncit doar acele 8 ore (08-16) iar dupa ora 16 se considera ore suplimentare doar intervalul de timp in care intervii la un eveniment ( daca e cazul).
Cum sugerati sa procedez pentru a "atrage atentia"? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: acrem , utilizator 13:33, 3 Martie 2013
In momentul in care ati acceptat sa imbracati haina militara, v-ati exprimat acordul si pentru situatiile de acest gen. Dvs. aveti anumite sporuri si indemnizatii de care beneficiati ca si cadru activ. Acestea va recompenseaza tocmai pentru acest "timp liber" asupra caruia doriti Dvs. sa "atrageti atentia".
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Politistul nu mai este militar ci functionar public cu statut special.
Stiu ce am semnat iar dvs. nu sunteti informata ci doar va exprimati o parere.
Iar daca cineva ma poate ajuta sa o faca intr-o maniera concreta.
Puteti doar sa explicati superiorilor dvs acest lucru , care pot face demersuri legale pentru schimbarea legislatiei ...
Sigur ca mi-am exprimat doar o opinie, iar Dvs. nu trebuie sa va suparati. Am afirmat ca ati imbracat haina militara, nimic neadevarat. Iar de ceea ce beneficiati ca "fuctionar public", stiti si Dvs. la fel de bine ca si mine.
O zi faina! :)
Nu cred ca acesti functionari publici beneficiaza de anumite avantaje mai mult decat ar fi necesar ... atata timp cat cei din sectorul privat au drepturi , asa si cei din sectorul public au aceleasi drepturi .. intra-devar, in sistemul militar sunt anumite prevederi speciale nefiind aplicabil dispozitiile Codului Muncii decat in anumite situatii ...

Alte discuții în legătură

Legislatie statutul politistilor carmenliv carmenliv care este cadrul legal care reglementeaza plata orelor efectuate in zilele de sambata si duminica, cat si a zilelor considerate sarbatori legale, cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte Alis C. Alis C. Care este baza legala pentru reglementarea programului de lucru atunci cand esti functionar public cu statut special? Cine se sesizeaza cu privire ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare/zile libere alexisp alexisp lucrez in sistem militar,program 24/48.pentru o tura libera (24 ore) mi se taie 40 ore din orele suplimentare efectuate,si nu am dreptul decat la o tura libera ... (vezi toată discuția)