Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate CristinaPo

Răspuns la discuția Taxa judiciara de timbru
Sunt de-a dreptul bulversata. E posibil ca intimatul sa prezinte dovezi false (din care reiese ca au montat semnul de circulatie oprirea interzisa in decembrie 2010 dar in realitate le-au montat pe 19 aprilie 2011)? Ce mai pot face eu in acest caz?
Am primit de la Administratia Financiara o decizie de impunere anuala privind castigurile mele realizate din tranzactionarea titlurilor de valoare in anul 2010 si cred ca este gresita, de aceea va solicit si dumneavoastra parerea.
Situatia mea anul trecut a fost urmatoarea:
- semestrul 1 am avut un castig de 9 196 ron (din tranzactii de titluri de valoare detinute mai putin de 365 zile) din care s-a retinut un impozit anticipat de 91 ron (1%);
- semestrul 2 am avut o pierdere de 2 565 ron.
In decizia de impunere anuala mi se calculeaza impozit de 16% din castigul de pe primul semestru de 9 196 ron in valoare de 1 471 si mi se solicita sa platesc diferenta de impozit dintre aceasta suma calculata si impozitul platit anticipat de 1% (suma de 91 ron), rezultand o suma de plata de 1 380 ron. Este corect asa?
Multumesc.
In cazul in am facut cerere de judecare in lipsa mai pot atunci participa la sedinta de judecata? Poate sa fie luata cumva in seama exprimarea in cerere "sa se judece si in lipsa mea" sau trebuie optat fie pt o varianta fie pt alta?
Multumesc mult!
Inca doua intrebari
E important sa particip la sedinta de judecata, in sensul ca as putea contribui la o sentinta favorabila? In citatie se mentioneaza ca se poate face judecarea si in lipsa partilor, daca se solicita in scris acest lucru.
In solicitarea de judecare in lipsa trebuie motivata lipsa?
Multumesc!
Mi s-a ridicat masina in mod abuziv (masina era parcata deja, ei au montat un semn cu stationarea interzisa, iar la doua ore dupa montarea semnului au inceput sa ridice masinile, printre care si a mea). Am facut plangere pt anulare proces verbal de contraventie si am solicitat si recuperarea sumei cheltuita pt ridicare auto . Am primit citatie sa platesc taxa judiciara de timbru in valoare de 75,48 ron. Pot sa solicit instantei sa-mi recuperez acesta taxe pe seama intimatului?
Multumesc.