avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate nixxon

Activitate nixxon

Răspuns la discuția despre_procura
Daca prin vanzarea unui imobil, mandatarul nu ii restituie suma de bani mandantului si trec 3 ani, cum se pot recupera banii, tinand cont si de faptul ca mandatarul este tatal mandantului ? Multumesc.
Pentru doua saptamani in care angajatorul are dificultati cu platile, in loc de a-l trimite pe angajat in somaj tehnic angajatorul il obliga pe angajat sa-si faca cerere pentru concediu fara plata , desi angajatul ar prefera sa-si ia in perioada respectiva concediu de odihna.
Ce incalca angajatorul si cum se poate apara un angajat intr-o astfel de situatie ?
Multumesc.
In Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, modificată şi completată prin Legea 370/2009, gasiti raspunsul.
Răspuns la discuția recuperere drepturi salariale
Am fost la Tribunal, apoi dupa o amanare am vazut pe internet solutia: respinge actiunea formulata de reclamantul......, cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare.
Ce se intelege din asta ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata CAS
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Plata CAS
Buna ziua,
Sunt pensionar si platesc CAS lunar la pensie. Daca in viitor voi avea alte venituri , respectiv din contract de colaborare pe 4 luni, mai trebuie sa platesc CAS si pentru aceste venituri? Va rog sa-mi indicati legea si articolele la care ma raportez . Multumesc.
Dupa dezbaterea succesiunii, in urma decesului socrului meu, sotia mea a mostenit 3/16 din valoarea unui apartament. Soacra mea, fiul acesteia si fiica (sotia mea) au hotarat sa vanda apartamentul pentru ca fiecare sa-si primeasca partea din mostenire, soacra si celalalt fiu impreuna cu familia lui planuind ca din banii rezultati din vanzare sa-si faca o casa in care sa locuiasca impreuna.
La un moment dat fiul acesteia a spus ca a gasit un cumparator apoi i-a dat o mica suma de bani sotiei mele, spunandu-i ca reprezinta o parte dintr-un acont primit de la viitorul cumparator al apartamentului si i-a solicitat sotiei mele sa o imputerniceasca pe soacra mea in vederea vanzarii, apartamentul fiind in alta localitate.
Pana aici, totul OK.
Ulterior am aflat ca apartamentul a fost cumparat in prima faza pe firma fratelui sotiei mele .Practic , dupa asa zisa vanzare a apartamentului, soacra mea, nu ia dat imediat si nici pana in ziua de azi, partea de bani sotiei mele asa cum avea obligatia prin imputernicirea facuta la notar si, fara consimtamantul sotiei, acesti bani au fost dati (sau lasati ) fiului.
Banuiesc ca prin aceasta manevra, a lipsit-o pe sotia mea de rezerva testamentara pe viitor.
A urmat revanzarea apartamentului de catre firma fratelui, catre o alta persoana particulara,in urma cam cu 5 ani, iar acum cu banii rezultati au platit creditele la bancile care iau imprumutat , pentru a-si face o casa in care acum locuiesc soacra mea si fiul acesteia impreuna cu familia lui.
Am multe intrebari fara raspuns.
Prin determinarea soacrei mele de a vinde -partea ei si a sotiei mele, in baza imputernicirii- firmei fiului acesteia, sotia mea a ramas fara rezerva testamentara . Asa este? Se poate ataca in vre-un fel vanzarea daca a fost de forma ?
Soacra mea e in varsta si bolnava, nu pot sa fac gestul de a o aduce intr-un proces dar ca imputernicita, are rasunderea ca nu a remis partea de bani sotiei mele, nici nu are bani, in urma vanzarii apartamentului .
Cum pot recupera totusi macar partea sotiei? Aceasta datorie se prescrie cumva ?
Multumesc.
Răspuns la discuția recuperere drepturi salariale
Multumesc pentru raspuns. Pentru perioada respectiva, pentru sumele primite am fluturasi, o parte din ei iar pentru suma pe care trebuia sa o primesc, am contractul individual de munca . Este suficient?
Va rog un raspuns si pentru intrebarea a 2-a .
Multumesc.
Buna ziua,
1.Incepand cu un an inainte de iesirea mea la pensie, angajatorul mi-a platit lunar, salariul diminuat cu 15-45 %, fara a-mi da si fluturasi. Cum pot recupera aceste diferente, acum, dupa ce am facut lichidarea?
2. La asigurarile sociale, patronul a cotizat pentru sumele de bani primite de mine ca salariat. Diferenta de salariu care se ridica la aproximativ 40000 lei,nu se ia in calcul la stabilirea contributiei de asigurari sociale în functie de care s-a calculat punctajul mediu, evident mai mic, punctaj ce ma afecteaza la calculul pensiei.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, ce pot face in aceste cazuri.
Multumesc.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Pacat ca nu pot sa multumesc si juristei casei de sanatate, -la care am apelat inainte de a intreba pe acest forum- care mi-a spus in fata ca nu vrea sa-mi dea explicatii. Pacat de atitudinea sa , altfel este o persoana draguta si cred, bine instruita.