avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate daniela62

Activitate daniela62

100.000 euro, curs 31.12.2013 = 4.4847 , adica 448.470 lei.
pana pe 27.01.2014 se depune declaratia 094 si declaratia 010 de modificare a perioadei de transmitere a decontului de tva de la trimestru la luna
Multumesc
intre societatea unde este angajat cu contract de munca si societatea unde este asociat unic.
Buna ziua, o persoana care are contract de munca cu o societate, poate incheia cu aceasta si un contract de prestari servicii printr-un srl unde este asociat unic ?

Multumesc.
Răspuns la discuția TVA
La administratia financiara unde este inregistrata societatea se depun urmatoarele documente:
- declaratia 010
- anexa la cererea de inregistrare in scopuri de Tva (un pdf care se descarca de pe site ANAF) care se pepune si in format electronic (cd sau disketa)
- formular 098 (pdf inteligent)
- copii acte de identitate asociati
- cazier fiscal asociati
- o declaratie pe proprie raspundere ca societatea desfasoara activitate la sediu social (sau puncte de lucru)
- copie certificat constatator emis in temeiul art.17 - de autorizare a activitatilor desfasurate la sediu sau puncte de lucru
- dovada sediu (contract de comodat, inchiriere, etc)
Functie de administratie, este posibil sa va solicite si alte documente. Dupa depunerea dosarului, un inspector va face verificarea existentei sediului/punctului de lucru si va intocmi un proces verbal de cercetare la fata locului. Daca totul este ok cam in 5-10 zile va puteti ridica decizia de inregistrare in scopuri de tva.

Succes.
Daca marfurile au fost achizitionate dupa data de 30.09.2011, propun urmatoarele inregistrari;
371 = 4426 -1821.50 (ajustare TVA pentru marfurile achizitionate de la furnizor)
si
4428 = 378 -737.73 (tva neexigibil aferent adaosului comercial)
sumele ajustate sunt in rosu (cu minus)







Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o incadrare corecta in clasa de amortizare - respectiv perioada de amortizare a unei statii (pompa) GPL. Este vorba de un ansamblu format din statia (pompa) de alimentare si recipientul de stocare a GPL.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Optiune impozit venit 3% micro
Multumesc pentru raspunsuri, asa este, conditiile trebuiau indeplinite la data de 31.12.2011.
Societate infiintata in data de 02.12.2011 cu vector fiscal impozit pe profit, doreste inregistrarea ca platitor de impozit pe venit de 3% incepand cu anul fiscal 2012 (01.01.2012). Primul angajat va fi cu data de 31.01.2012. Poate depune 010 pe 31.01.2012 pentru trecerea la impozitul pe venit de 3% ?
(ma gandesc ca este la limita celor 60 de zile de la infiintare)
Multumesc.
Răspuns la discuția srl suspendat
Conform OUG 125/27.12.2011 :

"62. La articolul 152, alineatele (7) si (7^2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„(7) Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 care in cursul anului calendaristic precedent nu depaseste plafonul de scutire prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, plafonul determinat conform alin. (5) poate solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 in vederea aplicarii regimului special de scutire, cu conditia ca la data solicitarii sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs, calculat proportional cu perioada scursa de la inceputul anului, fractiunea de luna considerandu-se o luna calendaristica intreaga. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila in conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligatia de a solutiona solicitarile de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a persoanelor impozabile cel tarziu pana la finele lunii in care a fost depusa solicitarea. Pana la comunicarea deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia sa depuna ultimul decont de taxa prevazut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscala aplicata conform art. 156^1, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. În ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prezentului titlu. Prin exceptie, persoanele impozabile care solicita in cursul anului 2012 scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform prezentului alineat nu au obligatia sa efectueze ajustarile de taxa corespunzatoare scoaterii din evidenta pentru bunurile/serviciile achizitionate pana la data de 30 septembrie 2011 inclusiv."