avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate zanaisa

Activitate zanaisa

Li s a dat sa conspecteze acasa, nu au reusit in clasa deoarece erau prea multe pagini. Ora urmatoare a dat testul. Nu a avut cand sa puna intrebari.Ma intreb de ce mai merg copiii la scoala daca profesorul nu preda , ci doar testeaza. Pentru ce primeste salariul? Am avut exact aceeasi problema anul trecut, iar dna director nu a fost de acord cu test din conspect. Acest profesor a aparut si in presa din cauza unor probleme similare. Multumesc!
Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar trebui ca parinte sa fac in situatia aceasta. Va rog , de asemenea, sa imi spuneti daca e legal ca profesorii sa nu lase testele elevilor pentru a le vedea si parintii???De ce eu trebuie sa merg la scoala sa vad lucrarile ? La frecventa testelor pe care le primesc elevii , ar trebui sa mergem la scoala de 2 ori pe saptamana. E normal?Cum pot eu contesta o lucrare in termenul prevazut de lege daca nu am vazut-o?
Răspuns la discuția dezinsectie
Multumesc!
Răspuns la discuția dezinsectie
Sper! Va multumesc!
Răspuns la discuția dezinsectie
Locatarii sunt problema. Nu vor sa faca dezinsectie. Ei considera ca pot da singuri cu spray de gandaci si nu vor sa plateasca. Presedintele a fost foarte implicat, dar nu a gasit intelegere decat la 4 locatari din 20. Unii dintre proprietari nici nu recunosc ca ar avea gandaci, desi este imposibil atata timp cat eu am vazut mai multi mergand linistiti pe peretele exterior al blocului.
Va multumesc!
Răspuns la discuția dezinsectie
Multumesc!
Discuție dezinsectie
Va rog sa imi spuneti daca exista o lege care sa oblige locatarii sa faca dezinsectie in locuinte ,in cazul in care este focar in bloc. Se poate aplica Legea 344/2002 privind stabilirea şi sancţionarea contravenienţilor la normele legale de igienă şi sănatate publică si daca da, cui trebuie sa ma adresez?
Art. 147. - Cetăţenii cu gospodării individuale şi Asociaţiile de Locatari au obligaţia de a asigura combaterea şi stingerea focarelor de artropode şi rozătoare vectoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din gospodăria proprie sau din spaţiile pe care le deţin.

Art. 148. - Inspectoratele de poliţie sanitară şi medicină preventivă teritoriale au obligaţia informării populaţiei cu privire la existenţa în teritoriu a vectorilor care prezintă un risc pentru sănătate sau care produc un disconfort deosebit şi la măsurile de combatere ce trebuie luate împotriva acestora. În atingerea acestui scop, membrii comunităţii se pot adresa inspectoratelor de poliţie sanitară şi medicină preventivă teritoriale pentru obţinerea informaţiilor dorite.
Consiliile Locale şi Primăriile au obligaţia de a comunica cetăţenilor măsurile întreprinse în vederea combaterii artropodelor şi rozătoarelor.

Mentionez ca am instiintat asociatia de multe ori , iar eu personal mi-am facut dezinsectie in apartament. Insa dupa un timp , iar apar gandaci, caci vin de la vecini. Am sunat si la DSP, dar nu se intampla nimic. Toata lumea spune ca nu exista niciun instrument de constrangere . Totusi, cum se aplica legea 344 si ce masuri coercitive sunt?

Multumesc!