avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters229758

Activitate ContSters229758

Răspuns la discuția Test medical INM - discromatie
bogdinel a scris:

inteleg foarte bine si sunt de accord cu tine, dar am fost la un doctor si mi-a spus ca testul acela se face in special pentru arma, dar din cate inteleg nu mai este obligatoriu ca magistratii sa poarte arma?...eu asa stiam :)


A fost vreodata obligatoriu pt magistrati sa poarte arma?
Nu stiam. Acum sigur nu mai e.
Răspuns la discuția Test medical INM - discromatie
E normal sa se dea un asemenea test la Academie de Politie pt ca, pentru a fi politist (aici nu ma refer la seful de post), trebuie sa ai o forma fizica excelenta. Din ce stiu acolo se dau probe fizice (sportive) eliminatorii.
Pt a fi magistrat nu se cere sa ai o forma fizica (sportiva) excelenta ci trebuie sa nu ai o stare de sanatate atat de precara incat sa te impiedice sa-ti desfasori activitatea.
E o mare diferenta. Nu cred ca discromazia te poate impiedica in vreun fel sa-ti desfasori activitatea de magistrat.
Vorba lui razvan_c, in profesia de magistrat nu tragi cu arma, nu pilotezi avioane, nu sofezi (o faci doar in timpul tau liber).
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
dreams_2011 a scris:

imi vine sa rad...asta inseamna ca bietii oameni care isi cauta dreptatea nu ar trebui sa mai puna '' saci '' in caruta...

pana un alta zilele trecute cautam o colega intr-un alt birou, am intrat, am iesit...nimic... intru iar , strig si vad o mana ridicata dupa un maldar ( la propriu ) de dosare... asa ca, no comment..


Problema e ca singurii care ar putea sa faca tot posibilul ca aceasta stare de fapt sa inceteze sunt magistratii. Iar ei nu par s-o faca. Comentarii timide si cam atat.
Cine sa protesteze, justitiabilii, potentialii candidati?
Daca magistratii accepta sa lucreze cu 100 de dosare pe sedinta si nu protesteaza atunci inseamna ca nu ii deranjeaza si, ca atare, de ce si-ar bate capul guvernantii cu aceasta problema?
Justitiabilii sunt doar victime colaterale in problema asta.
Răspuns la discuția Test medical INM - discromatie
Nici eu nu vad vreun impediment.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
isis23 a scris:

Nu se stie nimic @bianca . A fost o propunere candva , dar deocamdata se discuta doar de schimbarea ponderii in notare a celor trei probe


Eu sper sa nu se schimbe ponderea in notarea celor 3 probe.
Sau daca se schimba atunci sa creasca doar cea de la rationamentul logic insa sa ramana interviul 10%. In felul asta ponderea aprecierilor subiective sa ramana intr-o marja care sa nu ofere unora prea multa "libertate de miscare".
Traim in Romania si asta ne-a invatat ca e bine ca aprecierile pur subiective sa aiba un rol cat mai redus in asemenea situatii.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
artax a scris:

am cautat pe net informatii despre intrarea in vigoare a noilor coduri si am gasit o afirmatie a lui H. Dumbrava, care zicea C.pr.civ posibil la 1 iunie 2012, si C.p. si C.pr.p. la 1 septembrie 2012 :O
...sper sa fie depasita...


Sa speram ca macar CP si CPP sa nu intre in vigoare inainte de 1 octombrie 2012.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
camicris a scris:

da, buna intrebare...eu voi incepe cu penalul si procedura penala...astea sunt sigure deocamdata


Tu ce stii despre momentul intrarii in vigoare a celor 2?
Intreb pt ca mi-as lua CPP Adnotat (Neagu si Damaschin) si n-as vrea sa dau banii de pomana pe el in conditiile in care ar putea sa nu mai fie valabile in noiembrie.

camicris a scris:

la civil....il astept pe BoroiX-(...ii voi trimite un mail ...asa sa-l intreb de sanatate...si cand e gata cartea...ce-a pazit pana acum...a clocit sb de la exam. ns. #-o


Am vazut la librarie asta:
[ link extern ]
Nu contine "Persoanele" (nici nu ne intereseaza pt examen), in rest e structurata exact la fel ca cele vechi (Boroi, Beleiu).
Eu doar am rasfoit-o un pic. A avut cineva posibilitatea sa o studieze mai atent?
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Despre ContSters232724
Cel care a scris asta:

ContSters232724 a scris:

s-a afisat calendarul de examene pe site-l csm! numai in octombrie-noiembrie 2012 va fi organizat un examen direct! avand in vedere ca se cere legislatia in viguare la data anuntarii examenului, va puteti da seama ca la toamna ne vor examina din noile coduri ce vor intra in viguare prin martie-aprilie 2012.

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Domnul zzz-something a ars scurt si intens.
Si-a facut azi cont, a dat bomba si si-a sters imediat contul.
Genial!
Răspuns la discuția magistrati
Daca afli, zi-mi si mie.
Eu incerc de ceva vreme dar n-am gasit metoda.