Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate sat

Răspuns la discuția Prejudiciere imagine
buna dimineata, pentruca, a-ti adus vorba despre aceasta "infarctiunie" referitoare la persoanba juridica, dar referitoare la persoana fizica?, multumesc, o zi buna.
Răspuns la discuția succesiune
cred ca totusi pana la urma, ... sfaturi utile pentru a o ajuta pe doamna in varsta sa-si regleze cat de cat "onorabil" problemele ... ramase nerezolvate la timp, voi incerca sa le ... incropesc studiind legislatia in domeniu, pe langa ceea ce stiu, de, cred ca proverbul care spune ca "la pomul laudat sa nu mergi cu sacul e valabil", asta e, o zi buna, cu respect.
Răspuns la discuția Numele \'de Romania\'
mda, adevarul este ca nu sunt antimonarhist ci doar, ... cred putin conservator, precaut, eu stiu mai ce ..., dar, atunci cand numele tarii mele este atasat la ceva, fie persoana, sau alte "tinichele de coada" de care ne-au umplut "ai nostri in strainatati", indiferent care varianta, ma uit atent la ce, si cum este folosit numele ... tarii mele si, daca cei care il folosesc au acest drept si ... DE CE ?, asta e de fapt problema.
da, probabil, cea mai mare a vecinilor din constanta, sunt locatarii acelui bloc (un bloc vechi) din perioada in care a fost cumparata garsoniera, oameni in varsta, parte chiar prieteni cu "familia" si chiar au consimtit sa depuna marturie in sensul ca, garsoniera a fost cumparata la acea data din contributia celor doi in procent de 50 % fiecare, aceasta in varianta in care, partea supravietuitoare ar deschide actiune in instanta pentru recuperarea, macar a partii, 50 % din suma investita in locuinta.
mda, eu, nu am nici o legatura cu, aceasta mostenire sau mai bine zis "necaz", in cauza este o vecina ramasa cu ... problema asta complicata, incercarea mea a fost sa o ajut desigur printro sugestie venita si prin intermeiul dvs., am studiat noul cod civil, intradevar, actul notarial intocmit de cel decedat in calitate de tutore la data infierii copilului de catre "concubina" - acesta este termenul ramas din pacate, nu-i da copilului crescut de el 20 de ani, nici un drept de mostenire, si nici persoanei langa care a convetuit timp de 30 de ani, desii au contribuit la cumpararea garsonierei cu bani jumatate unul si jumatate celalalt dar fara a se consemna acest lucru, la fel ca si in cazul contului deschis la cec bank, aceasta din cauza necunoasterii legii si ne-luarii in calcul a riscului la care s-ar expune partea supravietuitoare, de ai asigura o portita legala sa-si recupereze macar partea, adica jumatatea care i se cuvine din munca, respectiv valoarea financiara investita, va multumesc, o zi buna, cu respect.
o completare, acel act notarial prin care defunctul se angajase la infiere sa fie tutorele copilului il poate incadra pe acesta ca mostenitor legal al defunctului ?
cu multumiri pentru sugestii, incerc sa ajut persoana in varsta ramasa si, e greu de clarificat problemele, copilul a fost infiat si inregistrat pe numele ei (am precizat ca relatia timp de 30 de ani a fost de "concubinaj), insa, la data infierii, in urma cu 20 de ani, concubinul a incheiat un act notarial prin care acesta se angaja sa devina tutorele copilului, sensul in comun se refera la, cumpararea garsonierei cu banii, jumatate el si jumatate ea, la fel au facut si in cazul contului la cec dar, a intervenit problema decesului, neasteptat, el avand 57 de ani, iar problemele au ramas ... "incurcate" iar acum se cauta o cale de a fi descalcite, cu ce il poate ajuta pe copil, actul notarial prin care acesta se angaja sa fie tutorele copilului ?, multumesc, o seara buna.
va multumesc pentru sugestii, insa, din start am precizat ca problema este "spinoasa" si destul de complicata, copilul a fost infiat inca de mic (acum are 20 de ani) de amandoi inregistrat in acte insa pe numele ei (fiind de fapt un stranepot al ei, baiatul unei nepoate dupa o sora)dar, am precizat ca au tot amanat legalizarea casatoriei dintre ei, de, lucruri ne-facute la timpul lor si ..., timpul a trecut lasand aceste aspect al problemei destul de serios nerezolvat timp de aproape 30 de ani, o viata de om cum se spune, au cumparat la inceputul relatiei acum aproape 30 de ani o garsoniera, din fonduri comune dar inregistrata pe numele lui, in urma cu aproximativ 10 ani sau mutat in alta localitate in nordul tarii dar au pastrat garsoniera din constanta, aici au deschis un contul la cec bank din fonduri comune dar la fel inregistrat tot pe numele lui, el a decedat subit, un infact, iar problemele ... au ramasa "in coada de furculita" cum se spune, destul de complicata garsoniera cumparata din fonduri comune dar pe numele lui iar rudele desii nu au avut o relatie prea apropiata cu decedatul ba dimpotriva, nu vor sa renunte la ea, contul deschis la cec bank tot in comun dar, ... tot pe numele lui, decesul intervenit subit, a lasat problemele complicate, fara testament, fara nici un fel de imputernicire, exista ca solutie/varianta, deschiderea succesiunii sau actiune in instanta pe baza martorilor care sa confirme cumpararea garsonierei din fonduri comune ?, si a depunerii sumelor in contul cec tot pe baza martorilor ?, acestea in lipsa oricarui document legal care sa legalizeze de convetuirea dintre ei in afara, vecinilor, prietenilor si din constanta si din localitatea unde au locut ulterior, multumesc, o seara buna, cu respect.
Răspuns la discuția Numele \'de Romania\'
problema casatoriei e de inteles desigur, problema este alta, regele vrem nu vrem, bun sau rau, face parte din istoria noastra si eu, nici nu intentionez sa pun acest aspect in discutie, a folosit insa numele tarii pentru a-si "impopotona" ginerele cu "el", regele mihai, ramane regele mihai, fost rege al romaniei, fiica acestuia ramane printesa pentru ca la fel, vrem nu vrem face parte din familia regala, romania este republica, este vorba de "permisiunea de a utiliza "numele tarii", de a "impopotona" numele cuiva cu ... numele tarii, asta e problema de fapt, si daca un fost actor poate utiliza numele tarii in acest mod, ce sau cine poate impiedica si pe altcineva sa-l utilizeze ... ? o problema destul de serioasa care scapata de sub control, poate deraia cum sunt o gramada de multe altele din romania zilelor noastre.
decesul a intervenit recent, acesta fiind internet de urgenta la spitalul fundeni - bucuresti, unde a si decedat, dupa care a fost adus pe cheltuiala, in totalitate a celor in cauza, in localitate si inmormantat zilele trecute.