avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Numele \'de Romania\'
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Numele 'de Romania'

fara a fi catalogat tendentios, incep sa am indoieli referitoare la "demos si crates" care crede ca sunt "notiuni filozofice" mai degraba decat reale si ca atare ar trebui tratate in cercuri adecvate, adica ... sali de amfiteatru si nu in viata reala a popoarelor, si nici monarhist convins, dar, daca actorul radu duda a devenit (fara intentia de a insulta pe cineva sau ceva dar asta e realitatea) la "apelul bocancilor, print de romania", ce m-ar impiedica si pe mine sa adaug la numele meu ... "de romania", repet, fara a aduce atingere cuiva sa a .. ceva ci doar, folosindu-ma de aceiasi "democratie" !!! care ne poate permite orice, sper la niste raspunsuri din partea dvs la obiect si desigur ... la modul serios, multumesc, o seara buna, cu tot respectul.
Cel mai recent răspuns: sat , utilizator 09:59, 7 Decembrie 2011
finnd casatorit cu o printesa, el nefiind de rang nobil, s-a facut o casatorie morganatica, adica intre o printesa si un barbat plebeu. si asa a devenit el "de Romania". Iar regele are privilegiul de a innobila pe cineva daca considera asa.
problema casatoriei e de inteles desigur, problema este alta, regele vrem nu vrem, bun sau rau, face parte din istoria noastra si eu, nici nu intentionez sa pun acest aspect in discutie, a folosit insa numele tarii pentru a-si "impopotona" ginerele cu "el", regele mihai, ramane regele mihai, fost rege al romaniei, fiica acestuia ramane printesa pentru ca la fel, vrem nu vrem face parte din familia regala, romania este republica, este vorba de "permisiunea de a utiliza "numele tarii", de a "impopotona" numele cuiva cu ... numele tarii, asta e problema de fapt, si daca un fost actor poate utiliza numele tarii in acest mod, ce sau cine poate impiedica si pe altcineva sa-l utilizeze ... ? o problema destul de serioasa care scapata de sub control, poate deraia cum sunt o gramada de multe altele din romania zilelor noastre.
sat a scris:

regele mihai, ramane regele mihai, fost rege al romaniei...
...
a folosit insa numele tarii pentru a-si "impopotona" ginerele cu "el"... la "apelul bocancilor, print de romania"...
...

sper la niste raspunsuri din partea dvs la obiect si desigur ...

la modul serios, multumesc, o seara buna, cu tot respectul.

la modul serios rezulta ca faceti politica/activism (aveti convingeri) antimonarhie.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
ContSters228228, utilizator
@sat a scris:

ce m-ar impiedica si pe mine sa adaug la numele meu ... "de romania"

Nimic nu va impiedica sa incercati :)

Puteti cere schimbarea numelui pe cale administrativa. Nu trebuie decat sa convingeti ofiterul de stare civila din localitatea unde domiciliati ca aveti motive sau ca sunteti indreptatit sa solicitati acest lucru.

Modelul de cerere il gasiti in Anexa 42 la Hotararea nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă.

Mai multe puteti citi aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Radu Duda a parcurs aceasta procedura; cel care i-a aprobat cererea de schimbare a numelui o fi considerat ca este justificata datorita casatoriei lui cu principesa Margareta, care din 2007 are titlul de Principesa Mostenitoare a Romaniei.

sat a scris:

ce m-ar impiedica si pe mine sa adaug la numele meu ... "de romania"

sunt disponibile, fara sa mai cereti aprobarea nimanui... "... mondial", "...de la craiova", "... minune", "... de aur"...

Alte discuții în legătură

Discursul regelui Ares-3 Ares-3 In semn de respect pentru istoria poporului roman (sintagma aproape demonetizata pentru ca face parte in anumite ocazii din discursuri goale ca si mesaj) si ... (vezi toată discuția)
Sergiu nicolaescu (aprilie 1930-ianuarie 2013) Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Pe 12 decembrie, Sergiu Nicolaescu spunea de la tribuna Senatului: \\"Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters122901 ContSters122901 Va rog tare mult.. sa-mi spuneti daca si in profilele d.voastra apar ACESTE INFORMATII , referitoare la toate `miscarile `celorlalti prieteni pe site . Daca ... (vezi toată discuția)