avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate diacar

Activitate diacar

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti cat ar trebui sa iau salarul net in luna decembrie, avand salarul brut 6838 lei /luna si net 4000 lei / luna, salarul a fost acelasi in ultimele 6 luni iar concediu medical a fost din 14.12-31.12, cod 01.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Calcul concediu odihna
Dar în noiembrie am avut netul 3000, în decembrie 4500 iar în ianuarie tot 3000. Nu se calculează altfel având în vedere schimbările legislative din 01.01.2018 în ceea ce privește salariul?
Buna ziua,
in luna februarie am avut 5 zile de concediu de odihna,.
Avand in vedere ca in luna decembrie am primit cate o prima, nu trebuia ca salariul din februarie sa fie un pic mai mare decat de obicei?
Venitul brut in sept 4276 lei, oct 4276 lei, noi 4276 lei, dec 6416 lei iar din ianurie salariul de incadrare (brutul) este 5128 lei. Mentionez ca in fiecare luna netul a fost 3000 lei.
Răspuns la discuția Numar zile concediu odihna
Prin act aditional am solicitat marirea numarului de zile de CO, ca o negociere individuala. Dar dnele zic ca nu poate mari ca regulamentul intern prevede 21 zile, si daca imi mareste mie trebuie sa maresca la toti angajatii. Asa este? Nu se pot face exceptii?
Buna ziua.
Avem abonament servicii medicale, pe familie, pe numele sotului. Am inteles ca se poate deduce din impozitul pe salar. Se poate? de la resurse umane spun ca nu se poate deduceca trebuie sa fie asigurare medicala.

Multumesc.
Buna ziua.
Am dori sa stiu daca se poate mari numar de zile e concediu de odihna.
Lucrez din 2004, la actulul angajator din 2013, si am solicitat marirea zilelor de concediu de la 21 la 25. Am primit confirmarea sefului dar dnele de le contabilitate/resurse umane zic ca nu imi pot mari ca daca imi maresc mie trebuie sa mareasca la toti angajatii, ca asa prevede regulamentul de ordine interioara.
Buna ziua. As avea nevoie si eu de o informatie sau mai multe :)
Fratele meu are doua credite in valoare de 26000 lei, (un card de credit si un credit de nevoie personale). Creditele sunt luate de la OTP, nu a platit ratele iar creditul a ajuns la OTP Faktoring. S-a inteles cu recuperatorul la o suma, din diverse motive nu a platit-o ir ulterior a primit instiintare privind masura de propriri.
S-au facut restituiri lunare din salar, incepand cu luna septembrie 2016. Acum am dori sa achitam o parte din valoarea soldului dar nu stim valoare.
Am solicitat informatii reprezentantilor biroului de executare prinvind precedura de restituire si sold.....raspunsul a fost ca soldul nu il stiu dar o sa-l afle si sa mergem cu banii cash la ei la birou.
Intrebararile mele sunt
1. Cum nu stiu soldul? In cat timp trebuie sa imi raspunda?
2. Cum sa merg eu cu banii cash? nu ar trebui sa-i depun intr-un cont? Cum am eu garantia ca banii depusi ajung unde trebuie?
3 Dupa ce se face rambursarea partiala se poate conveni de comun acord o plata lunara fara sa se faca proprire pe salar?

Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Calcul salariu
perioada de concediu medical 15-26 iulie 2016

Multumesc
buna ziua. as dori sa imi spuneti cat ar trebui sa iau salar pe luna iulie, avand in vedere ca am avut 8 zile de concediu medical, cu 75%, perioada 15.08-26.08, salar net 2400 si brut 3999. Nu am avut concediu medical in ultimele 12 luni. Salarul e acelasi in fiecare luna. Multumesc anticipat.
Discuție Calcul salariu
buna ziua. as dori sa imi spuneti cat ar trebui sa iau salar pe luna iulie, avand in vedere ca am avut 8 zile de concediu medical, cu 75%, salar net 2400 si brut 3999. Nu am avut concediu medical in ultimele 12 luni. Salarul e acelasi in fiecare luna. Multumesc anticipat.