avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile concediu odihna

Buna ziua.
Am dori sa stiu daca se poate mari numar de zile e concediu de odihna.
Lucrez din 2004, la actulul angajator din 2013, si am solicitat marirea zilelor de concediu de la 21 la 25. Am primit confirmarea sefului dar dnele de le contabilitate/resurse umane zic ca nu imi pot mari ca daca imi maresc mie trebuie sa mareasca la toti angajatii, ca asa prevede regulamentul de ordine interioara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 12 Mai 2017
Marirea numarului de zile de CO se poate face printr-un act additional. Numarul de zile de CO se negociaza individual, daca in CCM aplicabil sau in Regulamentul Intern nu este prevazut in mod expres un numar de zile de CO, acelasi pentru tori salariatii.
Prin act aditional am solicitat marirea numarului de zile de CO, ca o negociere individuala. Dar dnele zic ca nu poate mari ca regulamentul intern prevede 21 zile, si daca imi mareste mie trebuie sa maresca la toti angajatii. Asa este? Nu se pot face exceptii?
Bună ziua!

Dacă în Regulamentul de Ordine Interioară nu este specificat ceva care să statueze aceste excepții, acordarea concediului suplimentar ar însemna o încălcare al acestuia, din punctul meu de vedere. Presupun că acum scrie clar că toți angajații beneficiază de 21 de zile de concediu.

Practic, ar trebui modificat și Regulamentul pentru ca modificarea să fie ok. O prevedere care să spună că toți angajații beneficiază de minim 21 de zile de concediu de odihnă și că numărul acestora poate face subiectul negocierilor individuale ar trebui să acopere această modificare din contractul dvs. de muncă.
diacar a scris:

... si daca imi mareste mie trebuie sa maresca la toti angajatii. Asa este? Nu se pot face exceptii?


Nu este adeverat , daca va mareste dvs va trebuie sa mareasca si la ceilalti angajati.

Contractul se modifică sau încetează numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna acordat diferentiat denaeira denaeira Buna ziua, In C.C.M. si C.I.M al fiecarui angajat este stipulat ca fiecare angajat beneficiaza de 21 zile de concediu odihna. Angajatorul poate acorda zile ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal - modificare regulament intern Andrei.Barsan Andrei.Barsan Bună ziua, Vin cu o întrebare care pentru mine are un răspuns clar dar, neavând cunoștințe juridice, este posibil să mă înșel. În cadrul ... (vezi toată discuția)