Buna ziua.
Am dori sa stiu daca se poate mari numar de zile e concediu de odihna.
Lucrez din 2004, la actulul angajator din 2013, si am solicitat marirea zilelor de concediu de la 21 la 25. Am primit confirmarea sefului dar dnele de le contabilitate/resurse umane zic ca nu imi pot mari ca daca imi maresc mie trebuie sa mareasca la toti angajatii, ca asa prevede regulamentul de ordine interioara.
Marirea numarului de zile de CO se poate face printr-un act additional. Numarul de zile de CO se negociaza individual, daca in CCM aplicabil sau in Regulamentul Intern nu este prevazut in mod expres un numar de zile de CO, acelasi pentru tori salariatii.
Prin act aditional am solicitat marirea numarului de zile de CO, ca o negociere individuala. Dar dnele zic ca nu poate mari ca regulamentul intern prevede 21 zile, si daca imi mareste mie trebuie sa maresca la toti angajatii. Asa este? Nu se pot face exceptii?
Dacă în Regulamentul de Ordine Interioară nu este specificat ceva care să statueze aceste excepții, acordarea concediului suplimentar ar însemna o încălcare al acestuia, din punctul meu de vedere. Presupun că acum scrie clar că toți angajații beneficiază de 21 de zile de concediu.
Practic, ar trebui modificat și Regulamentul pentru ca modificarea să fie ok. O prevedere care să spună că toți angajații beneficiază de minim 21 de zile de concediu de odihnă și că numărul acestora poate face subiectul negocierilor individuale ar trebui să acopere această modificare din contractul dvs. de muncă.