avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate acropole

Activitate acropole

Prin locuinta in curs de cumparare intelegeti ca o veti achita in cativa ani sau ca urmeaza sa mo achitati integral la data dobandirii contractului de vanzare cumparare, adica peste putina vreme? Domiciliul copilului este la parintii sai ori la cel la care locuieste statornic. Cand ati solicitat dvs. eliberarea actului de identitate ati declarat ca aveti 1 copil? Daca da inseamna ca in baza copilul este trecut la domiciliul dvs,deci puteti solicita eliberarea unui act de identitate. Mergeti la evidenta persoanelor si solicitati informatii.
Nu puteti sa-i dati copilului decat numele dvs, adica pe cel compus din 2 nume de familie. Desigur daca aveti un sot sau un concubin puteti sa optati pentru numele tatalui daca acesta il recunoaste si ii acorda incuviintarea numelui.
Daca nu il gasiti pe tata singura solutie este sa solicitati instantei de tutela incredintarea minorei in regim de urgenta pe motivul ca cel caruia ii era incredintata a parasit-o si nu este de gasit. Dupa care va preyentati urgent la evidenta persoanei pentru solicitarea actului de identitate.
Răspuns la discuția rectificare act de casatorie
D.na este clar ca trebuie sa va indreptati erorile strecurate in cuprinsul certificatului de casatorie, in sensul ca trebuie sa solicitati rectificarea actului de casatorie in Cipru, eliberarea unui nou certificat de aceasta data cu numele mamei corect, dupa care reveniti cu cererea de transcriere a certificatului la starea civila de la locul de domiciliu din Romania. Alta solutie nu exista. Cititi art.74 alin 5 din HG 64/2011.(5) In situatia in care se stabileste ca in certificatul sau extrasul eliberat de autoritatile straine au fost inscrise date care sunt in neconcordanta cu cele inscrise in registrele de stare civila romane si R.N.E.P., transcrierea se va face dupa indreptarea erorilor de catre autoritatile straine emitente.
Răspuns la discuția Legea cetateniei romane
In calitate de simplu cetatean consider ca este normal ca la depunerea juramantului acesta sa fie pronuntat corect, deci solicitantul sa cunoasca limba romana. Adica eu ma duc la americani sa le recit juramantul in romana sau in engleza? Luati fratilor mai intai lectii de limba romana si apoi prezentati-va la selectie. Asta e, daca vrei ceva trebuie sa faci si tu un efort. Ce daca eu vreau cetatenie moldoveana mi-o acorda cineva fara sa cunosc limba? Sa fim seriosi. Daca vreau sa fiu cetatean roman trebuie sa merit asta, nu ne facem romani doar ca e mai rau la noi in Moldova si vrem si noi in alta tara, adica in Romanica pentru ca astia ne primesc pe toti fara ca macar sa cunoastem cate ceva despre neam si tara. Dupa care ii blamam si nu ne intereseaza de patriotismul lor, ne cerem doar drepturile de cetateni si atat. Asa ar trebui sa mergem cu totii la americani, doar ca sa traim bine. Dar oare ne primesc?
Din cate inteleg nu aveti acte de identitate, deci daca va prezentati la frontiera e clar ca nu veti trece. Mergeti la ambasada sau consulat, ce aveti mai aproape si solicitati eliberarea de titluri de calatorie.