avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele copilului - pot sa aleg pentru el doar unul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele copilului - pot sa aleg pentru el doar unul din cele 2 nume ale mele?

Buna ziua!
Numele meu intreg este format din 2 nume si 2 prenume. As dori sa intreb daca legal pot sa aleg un singur nume, din cele 2 nume ale mele, pentru copilul meu care este pe cale sa se nasca.:D
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:33, 26 Ianuarie 2012
Copilul va purta numele dvs. de familie intreg, nu puteti alege jumatate din el.

Felul in care ati formulat intrebarea pe mine ma face sa inteleg ca sunteti necasatorita si nu vreti sa apara in certificat si tatal.
In acest caz, pentru intocmirea certificatului constatator al nasterii trebuie sa duceti cu dvs. la maternitate atat cartea de identitate cat si certificatul dvs. de nastere; pe acel certificat constatator va fi trecut numele dvs. asa cum apare in acte (daca este acelasi nume).

Daca nu am inteles bine reveniti cu mai multe amanunte.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Nu puteti sa-i dati copilului decat numele dvs, adica pe cel compus din 2 nume de familie. Desigur daca aveti un sot sau un concubin puteti sa optati pentru numele tatalui daca acesta il recunoaste si ii acorda incuviintarea numelui.
Multumesc pentru raspunsuri, sunt casatorit iar la casatorie am luat si numele sotiei. Cred ca m-am lamurit, mai urmeaza sa dau raspunsuri copilului la intrebarea de ce are un nume asa lung:hammer:
Sunteti tatal... :D
Felicitari, sa fie sanatos bebelusul si sa va bucurati de el!

Cred ca ar pune mai multe intrebari daca nu l-ar chema la fel ca pe parintii lui.
Ca sa nu mai spun ce ar zice mama daca ati putea sa ii puneti doar numele dvs. de familie. Atunci sa vedeti :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei my_landmark my_landmark Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute ... (vezi toată discuția)
Casatorie Gyongyike1990 Gyongyike1990 Buna ziua, As vrea sa va intreb ca in cazul casatoriei daca iau numele sotului(ex.Munteanu) dar vreau sa-l pastrez si pe al meu(ex.Popescu) poate sa ramana ... (vezi toată discuția)