avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate ang-2012

Activitate ang-2012



Ionut.ion a scris:

Puneti "cap la cap" toate dovezile avute cu ajutorul unui avocat si decideti apoi care este cea mai buna cala de urmat.
Puteti intreba mai multi avocata pentru a va face o imagine mai clara a ce se poate face...
Cat despre faptul ca ati virat banii in contul fiului...se poate demonstra pentru ce au fost, de nu v-ati gandit sa sponsorizati un necunoscut cu diferite sume da banii la anumite intervale...

Multumesc de raspuns.
Speram sa fie o cale mai usoara fara sa apelez la avocati, dar asta e... Nu e vorba doar de bani cat e de stres si de deranj, de faptul ca acum trebuie sa gasesc alta echipa sa repare pe cat posibil magaria facuta de ei, plus toate telefoanele date aiurea. Deja visez noaptea cu beciul asta, si daca nu se remediaza problema, pe termen lung, e compromisa structura de rezistenta a fundatiei din moment ce intra apa asa usor. Apa urca prin capilaritate pana la talpa casei, asta imi mai lipseste sa ajunga la lemn. Sunt sigura ca nu suntem singurii pe care ii tzepuieste in felul asta. Probabil ca se gandeste ca ne mai poarta cateva luni pana ce ne saturam si renuntam. Chiar nu mi se pare OK sa scape basma curata, mai mult pentru asta as merge inainte, sa tremure putin si el.
Buna ziua, multumesc de raspuns. Am uitat sa mentionez ca nu cunosc adresa inginerului, am doar codul IBAN si numele de pe cont al fiului lui. Ma gandesc ca daca e vorba de fiul lui tot nu o sa ii convina, din moment ce lui i-au intrat banii in cont si am mentionat la fiecare plata ca e pentru costuri fundatie.
As dori niste sfaturi/idei despre cum as putea sa recuperez bani de la un constructor care a realizat fundatia + subsolul unei case din barne de lemn. Lucrarea a fost demarata in august 2016 si a fost incheiata cu greu si dupa multe telefoane in Martie 2017. Acest constructor mi-a fost recomandat initial de un prieten comun si am avut incredere ca suntem pe maini bune (foarte mare prostie si naivitate din partea mea). Nu am semnat contract, am primit un deviz cu etapele de lucru si costuri scris de mana de inginerul constructor. Toate platile au fost facute prin virament bancar, deci am dovada acestor plati. Singura chestie e ca recent am aflat ca numele de pe contul in care s-a facut plata este al fiului inginerului, deci a avut grija sa nu ii intre aceeste sume de bani direct in cont. De mentionat e ca nu am primit nici o factura, nici pentru materialele de constructie si nici pentru servicii. La final in martie 2017 am insistat sa imi dea garantie pentru ca a turna beton iarna la temperaturi f scazute nu e recomandat, si am inceput sa am indoieli in ce priveste calitatea lucrarii. Plus ca muncitorii lor au venit cand au avut chef si nu am fost prezenti de fiecare data pe santier cand s-a lucrat.
Iarna aceasta am avut prima inundatie serioasa in beci, dupa topirea zapezii. S-au mai umezit peretii si in anii anteriori dar am crezut ca e normal. De data asta am scos galeti de apa de acolo cu pompa. Dupa ce am sapat putin la temelie am constatat ca nu s-a facut hidroizolatia, nu exista nimic pe beton. Plus in devizul pe care il primisem pe langa hidroizolatie, era inclusa termoizolare cu polistiren. La timpul respectiv am crezut ca si aceasta termoizolare se face sub pamant ca si hidroizolatia, de fapt aceasta trebuia facuta la nivelul soclului. Si nu a fost facuta deloc. Nu se vede nici urma de polistiren nici deasupra si nici unde am sapat.

In plus am aflat recent din datele de la registrul comertului ca firma de pe care mi-a dat garantia de 5 ani nu e a lui, si e de fapt o firma de productie cartoane si hartie. Deci am fost luati de prosti efectiv la toate capitolele. Am incercat sa iau legatura cu aceasta firma prin telefon dar nu am putut da de ei pentru ca numarul de telefon era inchis/nedisponibil. Firma este activa dupa cum apare la ORC.

La 1 Martie am sesizat problema cu inundatia din beci inginerului prin mesaj scris si telefonic. Acesta a parut receptiv si doritor sa rectifice problema. I-am spus si despre termoizolatie si in mesaj pe whatsapp a confirmat ca imi va inapoia banii pentru partea asta. Ideea e ca in fiecare saptamana imi spune ca vine saptamana viitoare. Apoi dupa ce nu vine, ma amana din nou, ca nu are timp ca are alte case de predat, ca are probleme, ca acum au fost Pastele si e in concediu. Pur si simplu ma duce cu presul din nou.

As vrea sa stiu ce optiuni am, daca merita sa depun plangere la politie sau parchet sau sa ma adresez ANPC si sa mentionez firma pe care mi-a dat garantie? As putea sa ii reclam la ANAF pt ca nu am primit facturi pe nici o plata?

Am fost sfatuita de arhitectul care ne ajuta cu amenajarea interioara sa incerc sa imi recuperez banii pentru manopera si materialele care nu le-a facut (termo si hidroizolatie in jur de 4000 de lei) si sa fac lucrarea cu alta firma. Pentru ca e clar ca nu sunt seriosi si exista riscul provoace si mai multa paguba. Acum trebuie sapat cu grija, e o lucrare meticuloasa, casa e de lemn nu se poate repara daca o loveste cu cupa excavatorului 'din greseala'.
Eventual as putea sa ma inteleg sa imi plateasca costurile suplimentare, desi sunt slabe sanse.

Orice idei despre cum sa abordez problema sunt binevenite.

Multumesc anticipat!

Am inteles, multumesc frumos. Chiar nu m-am gandit la asta desi am auzit despre noua lege privind protectia datelor la nivel european.
Buna seara,
Acum 10 ani am lucrat in sistem PFA. Intre timp l-am radiat.
Din pacate exista o sumedenie de firme care se ocupa cu preluarea datelor personale de la Registrul de Comert publicarea (si punerea lor in vanzare) in mediul online.
I-am contactat si le-am cerut sa ma stearga din baza de date .
Majoritatea acestor firme m-au sters, dar sunt cateva care insista ca eu nu am dreptul sa cer acest lucru.

Intrebarea mea e cum pot sa conving aceste firme sa ma stearga de pe site-ul lor?
Cand zic date personale ma refer la nume, prenume, adresa si numar de telefon.
Stiu ca nu pot cere sa mi se stearga datele de la Registrul de Comert, si ca acolo voi figura totdeauna. Dar nu mai vreau sa apar cu numele si adresa pe site-urile acestor firme sub nici o forma.
I-am contactat deja de mai multe ori in ultimii 6 ani, le-au sters temporar din baza lor de date, dar am reaparut se pare. Ei sustin ca nu trebuie sa imi ceara consimtamantul cf. legii nr. 677/2001 Art. 5. alineatul 2 litera f.
Aceeasi lege spune si ca eu ca si persoana fizica am drept de acces, de interventie si de opozitie asupra prelucrarii datelor personale - art.13, 14, 15 din Legea 677/2001.

M-am gandit sa depun o plangere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Dar nu imi dau seama daca aceasta lege se aplica asa cum inteleg eu.

Va multumesc anticipat,
Angela G

ATUNCI DE CE SA MAI FACUT ATATA CAZ LA RECENSAMANT CU CNP-URILE,SUNT DATE PE NET SI CNP ...FARA NUMAR,PROTECTIA DATELOR UNDE EXISTA?????


CNP-ul nu l-au publicat, sau cel putin nu l-am gasit deocamdata. Oricum nu inteleg de ce aceste site-uri au voie sa preia si sa publice mai departe pe internet. Inteleg ca sunt publice, dar e cu totul altceva daca cineva merge si se intereseaza la MF sau ORC despre firma 'X sau 'Y' sau daca aceste informatii sunt vandute, sau afisate de niste indivizi pe internet.
Mai ales daca nu sunt actualizate, si firmele nu mai exista.
Nu sunt specialista si nu ma pricep, dar cred ca ceva lipseste din legea asta, sau cumva se contrazic una pe alta.
Ce inseamna 'public' pt Finante si ORC nu se potriveste cu ce spune legea pentru protectia datelor. Din cate stiu PFA nu are calitate de persoana juridica (poate gresesc), pentru ca atunci nu s-ar numi persoana fizica autorizata. Deci sunt tot persoana fizica si deci datele mele ar trebui sa fie protejate.
Aha, am inteles. Deci macar atat pot sa fac. Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns. Mi se pare foarte ciudat ca aceste informatii sa fie direct accesibile, adica poate ca nu ar fi atat de rau daca nu ar fi pus numarul de telefon si adresa cu harta cu tot.

Ma gandesc ca daca ii contactez pe cei care administreaza site-ul si le cer sa stearga detaliile in baza legii mentionate anterior, sunt obligati sa le stearga?
Cand ma gandesc ca unii mai si fac bani din treaba asta...
Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul.
Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea mi-am regasit detaliile PFA (numar de telefon, adresa cu localizare pe harta, cod CUI, si de inregistrare la ORC) pe vreo 4 site-uri care colecteaza date referitoare la firme si afaceri. Eu nu tin minte sa fi semnat vreo intelegere sau act prin care sa fi fost de acord sa mi se publice pe internet adresa de acasa si numarul de mobil. Mi se pare foarte periculos, sunt tot mai multe cazuri de furt de identitate, plus ca sunt tot felul de maniaci care practic au acces la adresa mea instant.

Stiu ca exista Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si as vrea sa fac o plangere la ORC, OPC si la politie daca e cazul. Dar mai inainte as vrea sa stiu daca e vreo lege care le da voie sa publice aceste date personale.

Multumesc anticipat
Angela