avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate mradrian

Activitate mradrian

Am vreo șansă de câștig dacă fac contestație la procesul-verbal, pentru faptul ca mi s-au reținut și placutele de inmatriculare?
Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto diferita în talon.

Va salut!
Am schimbat culoarea mașinii, însă nu m-am dus și la RAR sa o trec în talon! Recunosc este vina mea.
Însă, am fost oprit de către un echipaj de politie și mi s-a reținut talonul și placutele de inmatriculare, cu dovada fără drept de circulație.
Ca au reținut talonul, înțeleg, dar placutele de ce mi le-au reținut? Eram și în concediu, am venit cu mașina pe platforma acasă. De ce nu mi-au reținut doar talonul?
Placutele de inmatriculare mi le-au reținut se pare în baza art 112, alin 1, lit p din OUG 195/2002, care spune " datele din certificatul de înmatriculare sau de înregistrare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului".... 
Pai, întreb eu, culoarea mașinii este considerata o "caracteristica tehnica a vehiculului" ?
stoicavasile a scris:

pentru ca vanzatorul sa nu se primesca amenda pentru lipsa rovinieta in cazul ca masina nu se inmatriculeaza pe numele cumparatorului
vedeti raspunsul CNADMR

Urmare adresei dumneavoastra transmisa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A,
referitoare la schimbarea proprietarului unui autoturism, va comunicam urmatoarele:
Pentru a evita emiterea proceselor verbale de constatare a contraventiei pentru neachitarea tarifului de utilizare
a retelei de drumuri nationale din România pe numele dumneavoastra, puteti formula o notificare scrisa catre DRPCIV
(Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor) de pe raza localitatii în care este înmatriculat
autovehiculul, prin care sa sesizati si sa depuneti documentele justificative cu privire la înstrainarea vehiculului.
Pentru informatii suplimentare puteti utiliza nr. de telefon 021/264.33.44. sau 1761 apelabil din retelele Orange si Vodafone
– tarif normal în reteaua operatorilor de telefonie.


Mereu achit rovinieta. Persoana de la care am cumparat masina este om de buna credinta, si nu vreau sa-i creez probleme.
mottofreee a scris:

Nici nu are nevoie ; cand comunica numarul de masina i se raspunde ca este o oarecare problema cu numele proprietarului . Asa ca incercati sa nu aveti amenzii :)


Ce problema ar putea fi cu numele proprietarului, in baza de date a Politiei ? La Politie figureaza ca proprietar titularul din talon, iar la Fisc figurez eu.
De vreme ce baza de date a Politiei nu este unificata cu cea a Fiscului, ma gandesc ca nu ar putea sa afle, cel putin pe loc.
Plus ca amenzile, cu exceptia amenzilor pentru rovinieta, care se dau pe masina, restul se dau persoanei de la volan.
mottofreee a scris:

Intradevar ,schimbul de informatii intre fisc si politie e deficitar dar el exista ; daca va opreste unul care s-a trezit cu fata la cearceaf ,trebuie sa-l 'convigeti' pt a ramane cu talonul .


Din ce stiam, politistul de la Rutiera nu poate avea acces la baza de date a fiscului, pe loc.

Sau ma insel ?
zimidavaconstruct a scris:

Daca politia va opreste in trafic si observa ca masina este a dumneavoastra va va retine talonul, ve-ti primi si amenda si atunci va trebui inmatriculata pe numele dumneavoastra. Nu va obliga legea sa o inmatriculati decat la fisc, daca nu circulati cu ea pe drumurile publice.Eu am avut un astfel de caz.Am inscris masina la fisc pt impozit si la cateva luni am imatriculat-o pe numele meu,deoarece nu am circulat cu ea in acest timp si as fi platit asigurare degeaba.Va asumati riscul de a plati amenda circuland cu ea fara sa fie inmatriculata pe numele dumneavoastra.


Perfect de acord cu dvs. Insa, cand sunt oprit in trafic, politistul va trebuie si sa probeze ca masina pe care o conduc este cumparata, prin contract de vanzare-cumparare si luata de mine la fisc, si nu imprumutata de la titularul din talon.

Ori, in situatia in care pe talon nu este completata rubrica "Instrainat catre.....", imi e foarte greu sa cred ca va putea sa demonstreze ca eu am cumparat masina.
Cunosc si acest aspect. Insa, pentru a lua amenda, politistul care ma opreste trebuie sa dovedeasca ca eu am cumparat masina, si nu am imprumutat-o. Ori, daca stau si ma gandesc, in conditiile in care pe talon nu este consemnat ca masina a fost instrainata catre mine, nu ar avea cum sa probeze acest aspect.
Da, este adevarat, la fisc masina este trecuta pe numele meu, insa, din ce stiam Politia nu primeste informatii de la ei, pentru a-si da seama in trafic cine are, sau nu, un contract de vanzare-cumparare la o masina.
De asemenea, spuneam mai sus ca polita RCA este pe numele meu, dar chiar si asa, nu poate dovedi ca eu am si achizitionat masina. Pot foarte bine sa spun ca am o intelegere verbala cu proprietarul din acte sa-i folosesc masina, as intentiona sa o cumpar, insa nu am incheiat niciun contract de vanzare-cumparare cu el.


cyan a scris:
Puteti circula cat doriti chiar daca nu ati finalizat inmatricularea. Puteti intocmi o alta asigurare valabila 1 luna sau 6 luni. Singurul incovenient va fi cind veti dori sa o inmatriculati deoarece veti primi o sanctiune de 6-8 pct amenda ptr nerespectarea termenului de 30 zile.

Am inteles. Sa inteleg ca, in momentul inmatricularii, cand o sa ajung pentru identificare la RAR, nu voi scapa de amenda ?


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Masina este inmatriculata, are ITP valabil, are polita RCA, are toate actele. Numai ca eu, cumparator al masinii fiind, doar am inregistrat-o la fisc pe numele meu, fara a finaliza procedurile de inmatriculare, si doream sa stiu daca pot circula in continuare cu masina pe actele fostului proprietar, in conditiile in care pe talon nu este specificat ca masina ar fi instrainata.
Va salut,

Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare inmatricularii, prevăzute in legislatie, au trecut.

Întrebarea mea este scurta, si la obiect. Pot circula in continuare cu masina ? Cum isi poate da seama politistul, daca ma opreste, ca masina este vândută si nu împrumutată ?

Mentionez ca pe talon nu este specificat nimic ca masina ar fi vândută. Singurul aspect de luat in seama ar fi ca am asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Chiar si asa, sunt pasibil de o amenda ?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Concurs bibliotecar
Cu siguranta ceea ce au facut este ilegal. Este inadmisibil, ca sa anulezi concursul, doar pentru ca, castigatorul concursului este acuzat de un alt candidat ca ar fi fraudat concursul,desi nu s-a probat nimic. Le-am zis, domne' aratati-mi o dovada ca eu am fraudat concursul, atat cer. Insa, raspunsul lor a fost ferm: nu avem nicio dovada ca ati fraudat concursul, insa ca sa evitam eventualele suspiciuni, vom anula concursul....
Oricum, mi-am dat seama ca, desi is castigatorul concursului, primarul nu ma vrea. Oricum dupa cele intamplate, mai ales ca toata primaria se uita la mine de parca as fi un ciudat, chiar nu mai am de gand sa ocup postul. Insa, pentru nedreptatea care mi s-a comis, si pentru incalcarea legii, cei vinovati, in speta primarul, caci el a coordonat tot, vor fi trasi la raspundere. De aceea intentionez:
1. Sa dau in judecata primaria, pentru ilegalitatea comisa.
2.Sa sesisez si organele administrative responsabile cu legalitatea din aparatul administrativ comunal.
3. Intrucat, banuiesc, ca primarul abuzeaza de functia sa, si vrea sa o puna bibliotecar pe o alta concurenta,in mod ilegal, il voi reclama la DNA