avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate carmenn1978

Activitate carmenn1978

Răspuns la discuția DATORIE LA BANCA NEPLATITA
Datoria la banca a fost achitata de catre asigurari , firma de asigurari a cesionat creanta catre recuperatori. Mai am vreo sansa?
IN ANUL 2006 am facut un imprumut la banca de 6000 euro, nu am platit nici o rata pana in prezent, imprumutul afost facut pe o perioada de 10 ani. In anul 2007 datoria afost cesionata catre o firma de recuperari. deoarece mi-am schimbat domiciliul in urma cu 3-4 ani nu m-au gasit pana acum o luna cand m-au cautat la vecini , am luat legatura cu dumnealor si au incercat sa ma convinga sa achit suma impreuna cu penalitatile, dar eu nu am de unde ,nici proprietati nu am decat un amarat de salariu minim. le-am cerut in scris sa-mi elibereze cateva acte doveditore , contract semnat conform cu originalul, extras de cont. contractul l-au trimis dar nu este semnat conform cu originalul iar extrasul de cont au spus ca nu mi-l pot elibera . mentionez: am pierdut atunci banii imprumutati cat si actele intr-un incendiu care m-au ruinat si nu am mai putut plati datoria acum stau cu chirie pe unde apuc. exista sansa ca datoria sa fie prescrisa iar eu sa scap? daca nu mi-au trimis actele asa cum le-am cerut accept sa platesc?
Răspuns la discuția Prescriptie datorie
Va multumesc anticipat!!!
Buna ziua ! In urma unei datorii neachitate catre o banca , am ajuns pe mana recuperatorilor. Datoria a fost cesionata catre acestea in anul 2007, fara sa ma actioneze legal pana in prezent sub nici o forma. Deoarece cred ca exista sansa ca aceasta datorie sa fie prescrisa , am trimis pe adresa firmei recuperatore o cerere prin care cer eliberarea mai multor acte . Acte pe care nu le-am primit asa cum le-am cerut existand diferite motive ale lipsurilor lor, precum si dovada ca datorie nu este prescrisa. In acest caz dumnealor mi-au raspuns in felul urmator: Prescriptia la actiune stinge doar dreptul la actiune neexercitat in termenul de prescriptie si nu stinge in nici un caz dreptul subiectiv civil si nici obligatia civila corelativa, aceasta continuand sa existe sub forma unei obligatii imperfecte. Avand in vedere aceste aspecte , consideram ca aceasta creanta continua sa existe. Deci, consecintele stingerii prin prescriptie a dreptului la actiune in sens material, nu contrazic supravietuirea dreptului subiectiv civil si a obligatiei corelative, titularul dreptului la actiune putand sesiza organul de justitie, intrucat dreptul la actiune in sens procesual este inprescriptibil... Va intreb pe dumneavoastra ce sanse mai am sa scap de aceasta datorie si ca inseamna ceea ce mi-au trimis dumnealor? Daca ajunge in instanta am vreo sansa ?
Buna ziua ! In urma cu cateva zile am primit la firma unde lucrez o notificare precum sunt chemat la sediu pentru abteri la locul de munca. Nestiind despre ce este vorba am sennat presupusa notificare si coonstiincios m-am prezentat. Acolo se afla un avocat impreuna cu patronul care m-au chestionat intr-un mod abuziv , obligandu-ma sa-mi dau demisia. Subliniez ; nu sunt vinovat cu nimic din ce sunt acuzat. nu am acceptat demisia iar dansii m-au acuzat ca i-mi vor desface contractul de munca cu litera i . Ma-u trimis acasa si m-au pus sa astept telefon din partea dumnealor . intrebarea mea este; ce este de facut in cazul in care eu nu accept demisia nefiind vinovat, neavand abateri sub nici o forma .
Răspuns la discuția raspundere penala
Da poate raspunde penal pentru nerespectare normelor cu privire la masa autovehiculului, precum si la cauza producerii accidentului... asta dupa o expertiza amanuntita, dar mai grav este ca dumneavoastra ati acceptat plecarea autovehiculului cu incarcatura necorespunzatoare, pedeapsa penala se imparte in functie de impicarea fiecaruia la producerea accidentului precum si la gravitatea acestuia.
Răspuns la discuția fuga de recuperatori
Va multumesc! Am sa astept cele 30 de zile. mentionez : creanta este cesionata catre acesti recuperatori din anul 2007, in aceasta perioada nu am primit nici un act de notificare s-au somatie din partea nimanui, decat un telefon la vecini, asa am luat legatura cu societate de recuperare... posibil ca suma sa fie prescrisa?
Buna ziua !Am o datorie in baza de date a unei firme de recuperari. Astazi am avut o intrevedere fata in fata cu recuperatorii, am depus la ei o cerere in vederea recuperarii unor acte ce se afla in custodia lor si anume: contract semnat conf.cu originalul ,un extras de cont, suma pe care o am de plata cu pornirea ei din faza primara pana in momentul de fata.... sincer i-am cam blocat . La un moment dat mi-au raspuns ca anumite acte nu mi le pot elibera ei si sa merg la banca dar intrebarea mea a fost: daca mi-ar fi cerut banca aceasta suma poate le-as fi cerut lor aceste acte dar in caz contar......?. Intrbarea mea este daca ceasta firma nu-mi poate elibera actele prin care se dovedeste legalitate acestei sume , au dreptul sa-mi mai ceara aceasta suma? Subliniez ca: cererea am depus-o cu numar de inregistrare in doua exemplare dandu-le termen 30 zile in caz contrar cerandu-le stergerea din baza de date.
Răspuns la discuția notificare de plata
Daca, contractul a fost facut in 2009 pe doi ani adica pana in 2011, 2011 +3 ani prescrierea, asta inseamna ca datoria Dvs. se va prescrie in anul 2014, pana atunci puteti fi dat in judecata, sau nu.
Răspuns la discuția banca - recuperatori
Cam poate sa actioneze tot ce este pe numele tau, dar inainte sa se ajunga aici formuleaza o cerere in care sa-ti revendici toate actele de la contract conform cu originalul, grila platilor etc, etc. precum si datele lor personale ( nr inregistrare, dovada ca are dreptul de a-ti pretinde acea suma de bani etc) trimisa pe adresa firmei de recuperari, solicitand raspunsul in 15 zile, in caz contrar cerele sa nu te mai caute ,totodata sa te stearga din baza lor de date ... altfel urmand ai actiona in judecata pentru hartuire nefondata..... incearca asa, nu ai ce pierde , s-ar putea sa nu se pota incadra in termenul cerut de tine si sa castigi.....in caz contrar.... mergi la ei si stabileste o suma de bani care sa-ti fie accesibila lunar, altfel nu scapi, se merge in instanta apoi la executare silita -bunuri (tot ce este pe numele tau) sau 1/3 din salariu. Bafta! si eu sunt intr-o asemenea situatie- si voi proceda la fel. pentru a-ti forma o idee despre cerere cauta pe GOOGLE