avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate corcodel62

Activitate corcodel62

Stimate domnule Adrian Sulea,

1. Nu mi-am arogat statutul de justitiar, pur si simplu avand grija de matușa mea de ani de zile cunosc foarte bine situatia de acolo, cunosc oamenii de 50 de ani eu locuind in fapt in blocul de alaturi.
2. M-am referit la cartea de imobil deoarece am raspuns celor ce au postat aici ca fara actul meu de proprietate nu se poate completa ... ceea ce evident este o prostie; se completeaza pe baza actului meu de identitate.
3. Mătusa mea mi-a lasat mostenire garsoniera prin testament la notar. După deces m-am prezentat la notar si mi s-a spus ca pot deschide mostenirea dar ca nefiind mostenitor ruda directă ci prin alianta trebuie sa astept un an pana ce voi putea primi certificatul (sotul ei era var cu tata iar ei au avut testament unul in beneficiul celuilalt. Sotul e decedat de 17 ani. Nu au avut copii, nu au părinți în viață). Cam asta e situatia foarte succint.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum am mentionat deja nu am nici o problema sa arat actele doar ca nu doresc sa las copie la ei. Informatiile de care au nevoie le pot trece in tabel in 5 minute. Am fost si eu presedinte in urma cu 2 ani si stiu exact ce anume trebuie. Doar ca nefiind mentionat in legea Asociatiilor de locatari mă gândeam că poate există o altă normă pe care nu o știu eu, dar observ ca nu exista deci .... nu am de ce sa las copie.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
Dragă domnule nu înțeleg de ce o Asociație trebuie să aibă copia actelor de proprietate a proprietarilor. Am fost președinte și stiu ce presupune si cartea de imobil si fișa si tot. In 5 minute îi pot dicta datele, vede actul de proprietate si ăsta e. Asociația nu este autoritate deci nu vad de ce ar deține o copie a actului meu de proprietate.
De aia se.numeate act de proprietate ca este al proprietarului. Peste tot vor copii după actele noastre și nu e ok.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari e un soi ONG, iar ca sa devii membru trebuie sa o faci printr-o adeziune. Eu nu doresc si nu ma poate obliga nimeni sa fac parte din Asociatie. In plus eu nu voi tine garsoniera mai mult de 6 luni maxim 1 an asa ca nu vad utilitatea de a intra in asociatie.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar eu nu am făcut cere să mă înscriu în asociația de proprietari.
Nu ma intereseaza ce au de completat ... dar am fost si eu președinte si nu mi-a trebuit nici o copie după nici un act de proprietate.
Am cîți legea si nicăieri nu spune că sunt obligată să las o copie a actului de proprietate.

Apropo Asociația există și eu nu vreau să mă înscriu în asociația. In plus eu am moștenit amărât de garsoniera ăi imediat ce iese certificatul de moștenitor ( sunt singurul moștenitor) o voi vinde.
In plus fiind un bloc cu 600 de garsoniere e o întreagă mafie; președintele are vreo 10-12 garsoniere dobândite prin cumpărare contra " ingrijire" de la persoane vârstnice. Fost taximetrist omul nu are un renume prea bun. Deci cu atât mai mult nu doresc să las nici o copie după nici un act.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da am precizat si eu ca trebuie sa prezint actele nu sa las copie la Asociatie .... sunt 2 chestii diferite. De ce ar trebui sa las copie?
In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol?
Da e firesc sa ii arat actul de proprietate daca vreau sa ma inscriu in asociatia de proprietari. In rest e treaba mea si nu vad de ce sa ii dau lui o copie.
AM un apartament la care eu am 50% si mama 50%. Din motve personale nu doresc sa mai locuim impreuna, dar mama refuza sa vindem apartamentul si sa impartim banii ce pot face?
Discuție Asociati in SRL
Sunt asociat unic intr-o firma, pot sa ii cesionez fiului meu minor o carte din actiuni?