avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Activitate pfapfa

Activitate pfapfa

Răspuns la discuția Formular 600
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Formular 600
Si trebuie declarat undeva faptul ca persoana a fost/este salariata? Sau aceste informatii sunt deja in baza lor de date?
Discuție Formular 600
Buna ziua,

Pentru un PFA care inregistreaza venituri din anul 2012, pentru care s-au platit mereu la timp impozitele si sanatatea se aplica ceea ce este scris in articolul de mai jos? Mentionez ca persoana ce detine PFA este si salariata la stat.

www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc!
Buna ziua,

O mama si-a luat concediu de crestere copil pe o perioada de doi ani si doreste sa revina la munca inainte de a expira aceasta perioada (adica pe la un an si 8 luni). In locul acesteia a fost angajata o persoana inlocuitoare cu contract pe perioada determinata a concediului intreg al mamei. Poate mama reveni in aceasta situatie mai repede la serviciu?

Va multumesc!
Buna ziua.

Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar pt CCC?

Dupa calcule nu o sa am 12 luni lucrate.
Răspuns la discuția Clarificare stimulent insertie
Aveti dreptate. Insa in acest demers o sa avem de luptat cu bunul simt si buna vointa a functionarilor de acolo.
Răspuns la discuția Clarificare stimulent insertie
MUltumesc pentru raspuns.

Am intrebat pe forum deoarece, telefonic, cineva de la AJPIS mi-a spus ca pt a beneficia de stimulentul de insertie trebuie reinceputa activitatea la serviciu cu 30+1 zile inainte de nasterea copilului chiar daca celalalt parinte NU indeplineste conditiile de acordare CCC.
Răspuns la discuția Clarificare stimulent insertie
A aparut vreo ordonanta sau modificare la inceputul acestui an (ianuarie 2013) care specifica faptul ca oricum tb sa iti reiei activitatea cu cel putin 30 zile inainte de a implini copilul 1 an pt a beneficia de stimulent de insertie??
Buna ziua.
V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine eventual cu textul de lege argumentativ.

Sunt in situatia cu copil nascut dupa 1 martie 2012. Am inteles ca de la aceasta data tatal este obligat sa ia o luna din cele 12 (deci 1 an) pt care am optat din CCC.
Conditia era sa indeplineasca niste conditii pe care NU le indeplineste.
Am notificat in scris Agentia de Plati despre faptul ca el NU indeplineste conditiile pt a lua acea luna CCC.

1. In aceasta situatie mamei i se reduce CCC cu o luna?
2. Daca NU i se reduce si are dreptul la toate cele 12 luni cu cate zile inainte de a implini copilul 1 an ar trebui sa se intoarca la serviciu pt a beneficia de stimulentul de insertie??
Sotul nu este in somaj, nu a fost la fortele de munca si nu a completat niciun dosar de somaj. El a primit de la fostul angajator doar salariu compensator, fara alte formalitati.

Deci intrebarile raman valabile.