avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate oroian-rodica

Activitate oroian-rodica

Bună ziua.
Am primit solutia de la parchetul de pe lângă judecătorie prin care dispune clasarea cauzei penale din lipsa de probe. Vreau sa fac plângere împotriva masurilor luate în termen legal. Întrebarea mea este dacă pot cere schimbarea încadrării dosarului penal în dosar civil deoarece am suferit atât daune materiale cat și daune morale din cauza paratei. Va multumesc!
Buna ziua,
In anul 1997 am cumparat un teren extravilan pentru care s-a facut contract de vanzare cumparare cu martori. In anul 2001 mai cumparat un teren, lipit, de cel anterior si din nou se face contract de vanzare cumparare cu martori. Pamantul este inregstat la registrul agricol pe numele meu si se plateste impozit pe teren extravilan. In anul 2002 tatal meu decedeaza si la succcesiune partea tatalui este imi este donata de frati si mama, cu acte notariale. Se mai cumpara de catre mama un imobil langa imobilul unde avem domiciuliul. La serviciul impozite si taxe apar pe numele meu si al mamei cele doua imobile si terenul extravilan pana in anul 2022 cand mama face contract de donatie pentru casa parinteasca ea urmand sa ramana cu casa cumparata ulterior. In anul acesta cand ca merg sa platesc impozitul , surpriza, terenul extravilan era trecut la mama . Am intrebat motivul si mi s-a raspuns ca donatia a fost facuta doar pentru casa nu si pentru teren. Cum sa donezi ceva ce nu e al tau? Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua,
In anul 2016 am achizitionat un imobil. Am facut contract de vanzare-cumparare la momentul respectiv, dar nu am facut demersurile sa l inscriu pe numele meu. Ce trebuie sa fac sa intru in legalitate?
Buna,
Persoana fizica doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica cu achitarea unei sume si preluarea ratelor de leasing ramase.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil. Doresc sa fac totul legal fara sa am probleme ulterior.
O zi frumoasa,
Răspuns la discuția testament
Multumesc. Succesiunea nu s-a facut pentru ca sora sotului locuieste in strainatate si refuza sa vina .Nu locuim in acel apartament dar am investit in el, am platit impozite , taxe, intretinere la asociatia de proprietari, Soacra mea a detinut doar acest apartament. Nu mai exista alte bunuri. "Obligatii Legale" m-am referit la acea cota de 1/2 in situatia in care soacra mea a refuzat categoric sa ii lase ceva mostenire. Daca eu am investit in acel apartament cum se va determina rezerva succesorala
Discuție testament
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie.
Inainte sa moara mama soacra a facut un testament prin care lasa mostenire un apartament in cota de 1/2 mie( nora) si 1/2 sotului meu (fiul ei). Mentionez ca sotul meu mai are o sora careia, defuncta nu i s-a lasat mostenire din apartament, Doresc sa stiu in cazul in care sora va contesta testamentul,care sunt o obligatiile mele legale..
Cum sa o notific dacă ea e plecata din tara, la asociație nu exista nici nr de telefon nici adresa. Iar rudele refuza sa iau legătura cu ea

ynocentta a scris:

Daca amiabil nu ati reusit sa solutionati,va ramane varianta sa notificati oficial proprietarul cu obligatia executarii reparatiilor si acoperirii prejudiciului generat de starea tehnica a instalatiei individuale-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Demersul catre asociatia de proprietari este nejustificat deoarece ,aceasta este responsabila strict pentru partea comuna de constructii si de instalatii dn condominiu

Buna ziua
Am achizitionat un apartament si doresc sa il renovez, dar prima data doresc sa rezolv o problema in baie. Tavanul este deteriorat din cauza a numeroase inundatii din partea persoanelor care locuiesc in apartamentul de deasupra. Am incercat sa iau legatura cu proprietarul sa rezolvam aceasta problema, dar este plecat din tara si la asociatie nu a lasat niciun un nr de telefon sau o adresa. Mi s-a spus ca contributia o achita o ruda de-a proprietarei. Am luat legatura cu aceea ruda si cu mama proprietarei dar refuza sa ne de-a un nr de telefon sa vorbim noi personal si sa rezolvam problema pe cale amiabila.. Au promis ca problema se va rezolva , au fost doar vorbe si nimic concret. Noi am cerut doar sa repare tavanul pentru ca este asa de deteriorat incat noi vedem de jos placa de gresie din baia lui si sa repare sifonul. Am facut si o reclamatie la asociatie si doresc sa stiu care este calea si baza legala ca aceasta problema sa se rezolve.
Cu stima,
Răspuns la discuția Donatie
Multumesc!
Răspuns la discuția Donatie
Mulțumesc!

Voinea Liviu a scris:

Daca fratii au renuntat in favoarea dvs,detineti 3/4 si mama dvs 1/4.
Mama va poate ceda partea ei,bineinteles.
Orice act este atacabil,asta nu inseamna ca vor avea si succes.
Asa ca nu ascultati povesti ,sunt deja in folclorul internetului,gen: "vanzarea nu se ataca,pe cand donatia da"
Sunt doar povesti.
Mai simplu,apelati la un avocat pt. consultanta juridica pe speta.
Cateva sute de lei cheltuiti acum pe consultanta va vor scapa de multe neplaceri pe viitor.

Succes!