avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate alexa_13

Activitate alexa_13

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
As mai avea o intrebare - daca in contractul de vanzare - cumparare in care eu apar cu procentul de 20% co-proprietar, iar prietenul sotului apare cu 80% co-p, eu apar ca necasatorita (eram casatorita deja dar a fost un artificiu pt. banca, sa-i spunem, pt. a putea fi luat creditul), se considera fals in declaratii? In cazul asta mai intra la partaj acel 20%?
multumesc pt. raspunsurile detaliate.
nu am inteles ce inseamna "alt regim matrimonial" - adica se poate face partajul la notar, inainte de a se depune actele/pronunta decizia de divort, doar in baza unei conventii?
sotul vrea sa preia integral apartamentul, dar pt. ca inca suntem casatoriti, nu-i pot vinde lui cota mea, ci doar prietenului care detine 80%. dupa care el (sotul) ar urma sa-l cumpere integral de la prietenul respectiv. pb. e ca el (sotul) ma preseaza sa vand doar in acte cota de 20%, fara bani jos. fara alta garantie, ci doar cu promisiunea ca dupa divort voi recupera banii.
da, suntem in prag de divort. sotul vrea sa pastreze apartamentul, respectiv sa-l preia de la prieten prin cumparare si sa faca un nou credit pt. a-l putea pastra. eu vreau sa recuperez avansul, nu ma intereseaza alte drepturi asupra apartamentului. in conditiile acestea, intrebam ce pot face.
Da, in actele casei eu apar drept coproprietar cu 20%, iar prietenul sotului cu restul de 80%, in baza creditului. Pentru ca in prezent nu ii pot vinde sotului partea mea din apartament, iar el (sotul) doreste neaparat sa preia ratele printr-un nou credit, se presupune ca sg. cale ar fi ca eu sa-i vand prietenului cei 20 la suta, iar el sa-l vanda apoi sotului cu totul. Ca sa-l plateasca si sa ramana pe numele lui, sotul vrea sa faca un nou credit
exact. cand s-a cumparat apartamentul, prin credit contractat de catre prietenul sotului, eu am contribuit cu avansul de 20%.
Ufff...da, e f. complicat.
Deci, inteleg ca daca merg inainte pe vanzare catre prieten a celor 20%( in acte, fara bani jos), apoi vanzare dinspre acesta catre sot, respectiv contractare credit pt. apartament de catre sot, pot cere, la momentul cumpararii, o declaratie data de acesta (sot) la notar.
Declaratia ar stipula, teoretic, contributia mea la cumpararea apartamentului, ca si cum as da banii acum.
Prin urmare, la divort, as putea renunta la orice alt drept asupra casei si as putea pretinde doar suma respectiva (avansul), in baza declaratiei respective? (Asta presupanand ca s-au efectuat pasii de mai sus)
Sper ca nu sunt f. pisaloaga, insa vreau sa-mi clarific acest aspect pt. ca la mijloc ar fi o miza mult mai importanta pt. mine cu care sunt presata (custodia copilului).
Am inteles. Ideea este ca nu doresc drepturi asupra casei, ci doar recunoasterea contributiei, si, implicit, posibilitatea de recuperare a banilor (avansului) in caz de divort. Asta doream sa stiu, daca declaratia sotului, sau vreun alt tip de act/declaratie poate oferi o garantie pt. mine in sensul acesta. Multumesc pt. raspuns
Asta inseamna ca, in teorie cel putin, din avansul platit de mine, el are dreptul, in prezent, la 50%. Ce se intampla cu avansul in cazul in care preia creditul pt. apartament de la prietenul respectiv - vanzare/cumparare de la mine catre prieten( doar in acte, fara bani jos)/ de la el catre sot/ credit nou pe numele sotului? El spune ca, in caz de divort, voi primi banii respectivi. Pot avea o garantie, in acte, in sensul asta?
Ce presupune aceasta (aplicarea comunitatii de bunuri)? Asta inseamna ca eu tb. sa-i vand initial prietenului respectiv partea mea, pt. ca sotul sa poata face credit ulterior in nume propriu? In acest caz ( daca nu primesc baniii acum), ce garantie (act) voi putea cere pt. a-mi recupera avansul in caz de divort? Multumesc pt. raspuns