avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate p_cris02

Activitate p_cris02

Buna ziua.
In urma cu o luna am încheiat un contract pentru cazare cu un campus . La acea data nu se știa cum se vor desfășura cursurile la facultati. Ieri am aflat ca facultatea începe cursurile online, motiv pentru care vreau să reziliez contractul cu campusul.
Prevederile din contract referitoare la reziliere, sunt:
1. Proprietarul va avea dreptul sa rezilieze in mod unilateral prezentul Contract prin transmiterea unei notificari scrise adresate Clientului, cu cel putin 5 (cinci) zile calendaristice inainte de data rezilierii, iar prezentul Contract va inceta dupa expirarea respectivei perioade, fara a fi necesare orice alte formalitati legale sau in instanta (si fara a afecta orice alte drepturi si masuri reparatorii ale Proprietarului ce au luat nastere pana la data incetarii), in cazul in care Clientul nu respecta sau nu isi indeplineste oricare dintre obligatiile prevazute in prezentul Contract, inclusiv insa fara a se limita la utilizarea conform destinatiei a Locului, Unitatii, Spatiului de Parcare (daca este cazul), Cladirii rezidentiale si Campusului, a respectarii normelor de comportament si/sau a regulilor incluse in Anexele atasate Contractului si/sau a respectarii oricaror norme legale in vigoare.
2. Avand in vedere durata contractuala ferma la care Clientul si Proprietarul s-au angajat prin acordul lui neingradit de vointa, Clientul nu poate denunta sau rezilia unilateral prezentul Contract.
3. In ipoteza in care Proprietarul reziliaza prezentul Contract conform prevederilor art. 1 de mai sus sau Clientul denunta unilateral Contractul cu incalcarea prevederilor art. 2 de mai sus, Clientul declara, in mod irevocabil, ca este de acord cu urmatoarele:
a) Proprietarul are dreptul de a retine, cu titlu de compensatie pentru pierderile financiare suferite, orice sume achitate pana in acel moment de catre Client, inclusiv, insa fara a se limita la intregul Tarif de cazare si contravaloarea Serviciilor Suplimentare achitate in avans;
b) Proprietarul are dreptul de a executa si retine Garantia in mod proportional cu cheltuielile scadente;
...............................
Contractul a fost semnat online in 13.08.2020 și are ca data de început 01.10.2020 și data de terminare 20.09.2021.
Contractul și anexele devin obligatorii la data intrării în vigoare.
Întrebări:
Cănd intră contractul în vigoare, la data semnării sau la 01.10.2020?
Pot rezilia unilateral contractul și sa-mi recuperez banii pe cazare care au fost achitati in avans?
Multumesc!
Acum 3 ani am contractat un credit in valoare de 53.000 Euro, pentru care am ipotecat doua proprietati (una evaluata la 56.000 Euro, cealalta la 36.000 Euro). Acum mai am de achitat 48.000 Euro si vreau sa scot de sub ipoteca proprietatea de 36.000 Euro (este a parintilor si vor sa o vanda).
In contactul de credit incheiat cu banca nu este stipulata obligativitatea ca ipoteca sa fie XXX% din valoarea creditului (in momentul incheierii contractului unele banci solicitau, prin contract, o ipoteca de 120%, raportata la valoarea imprumutului ).
Exista posibilitatea scoaterii proprietatii de 36.000 Euro de sub ipoteca, in conditiile in care am fost "bun client" =D>.
Exista o limita minima a garantiei imobiliare?
Poate fi fortata banca prin vreo cale sa scoata ipoteca?
Multumesc anticipat!
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns : tatal meu a iesit la pensie de drept din minerit: acum ca a decedat .mama mea care are 55 de ani poate beneficia de pensie de urmas acum dat fiind faptul ca tatal meu a iesit in baza unei legi speciale de pensionare ?
multumesc