avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scoatere ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scoatere ipoteca

Acum 3 ani am contractat un credit in valoare de 53.000 Euro, pentru care am ipotecat doua proprietati (una evaluata la 56.000 Euro, cealalta la 36.000 Euro). Acum mai am de achitat 48.000 Euro si vreau sa scot de sub ipoteca proprietatea de 36.000 Euro (este a parintilor si vor sa o vanda).
In contactul de credit incheiat cu banca nu este stipulata obligativitatea ca ipoteca sa fie XXX% din valoarea creditului (in momentul incheierii contractului unele banci solicitau, prin contract, o ipoteca de 120%, raportata la valoarea imprumutului ).
Exista posibilitatea scoaterii proprietatii de 36.000 Euro de sub ipoteca, in conditiile in care am fost "bun client" =D>.
Exista o limita minima a garantiei imobiliare?
Poate fi fortata banca prin vreo cale sa scoata ipoteca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cornel100 , utilizator 22:53, 12 Februarie 2014
In anumite circumstante se poate. Prima conditie este ca banca sa fie de acord sa renunte la o ipoteca. Daca valoarea imobilului ce va ramane ipotecat nu a crescut de la ultima evaluare (lucru putin propabil) trebuie sa veniti cu alte garantii: autoturism, depozit colateral sau sa platiti anticipat o parte din credit. Dar putine banci isi doresc batai de cap iar din punctul meu de vedere este putin probabil sa aveti sanse de succes.
Dumneavoastra puteti solicita scoaterea unui imobil de sub ipoteca cu conditia ca garantiile ramase sa acopere valoarea ramasa din credit conform normelor bancii (norme aprobate de catre BNR, deci nu chiar cum vrea banca ci cum solicita banca nationala), asa ca singura posibilitate ar ramane la fel ca la raspunsul de mai sus - fie valoarea bunului ramas a crescut ca urmarea a unor inbunatatiri a.i sa acopere tot creditul, fie rambursati anticipat o parte din credit a.i garantia ramasa sa fie suficienta, fie veniti cu altceva in garantie.
Cat despre fortat banca, succes, dar nu cred, plus ca pt a incerca ceva pe cale legala trebuie sa platiti taxa de timbru, asa ca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere imobil de sub ipoteca jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui contract de credit garantat printr-o ipoteca, se pot scoate de sub ipoteca unul sau mai multe imobile cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar nicki nicki Am un credit ipotecar in derulare, ipoteca, un imobil, fiind evaluat acum 4 ani la 50.000 de euro. In prezent, imobilul valoreaza cam 25.000 de euro. Banca ma ... (vezi toată discuția)
Contract de credit garantat cu ipoteca RODICA22 RODICA22 Am un credit de 22 mii euro garantat cu ipoteca unui apartament al unui frate. Apartamentul a fost evaluat la 80 mii euro. Am platit 4 ani ratele corect si ... (vezi toată discuția)