avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate corad

Activitate corad

Răspuns la discuția Radiere autoturism la politie
Am sunat la Serviciul Inmatriculari de pe raza judetului meu, raspunsul a fost asa: "la vanzarea unui autovehicol trebuie sa predau TOATE actele cumparatorului pentru ca acesta sa poata face demersurile de inmatriculare pe numele sau, eu fac radierea de la politie doar atunci cand primesc fisa de radiere ( nu stiu daca m-am exprimat bine, acea parte care se decupeaza din josul CV), DACA am dubii privind corectitudinea cumparatorului sa NU vand masina. Daca in 30 de zile noul proprietar nu o inmatriculeaza pe numele sau, singura cale de radiere de pe numele meu este ca dupa cele 30 de zile sa deschid proces civil impotriva cumparatorului." Acesta a fost raspunsul unei doamne de la Serviciul Inmatriculari cu care am stat de vorba privind aceasta chestiune. Sper ca aceste informatii vor ajuta si pe alte persoane.
Răspuns la discuția Radiere autoturism la politie
Multumesc, daca am inteles bine ...eu fac CV cu noul proprietar, dar NU ii inmanez CIV-ul, placutele cu numerele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare ci doar masina si cheile pentru ca eu in termen de 30 de zile sa depun toate aceste acte la Serviciul Inmatriculari-Permise de pe raza judetului meu. Dar mi se pare absurd, in acest caz el nici nu poate sa plece acasa cu masina daca nu are certificatul de inmatriculare pe care este trecuta inspectia tehnica, asigurarea, numerele de inmatriculare etc. In acest caz nu cred ca ar mai cumpara nimeni o masina SH, din cate stiam eu vanzatorul inmana toate actele noului proprietar, acesta fiind obligat ca in termen de 30 de zile sa o inmatriculeze pe numele lui, problema apare atunci cand noul proprietar nu face acest lucru sau vinde masina mai departe etc, si intrebarea era daca vanzatorul poate cere la politie radierea de pe numele lui NUMAI pe baza CV.
Răspuns la discuția Radiere autoturism la politie
patrascu razvan a scris:


Art. 25. - (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
(



Multumesc pentru raspunsuri, dar d-le avocat actele mentionate mai sus la art. 25 al. 1 toate raman la noul proprietar, mie nu-mi ramane decat un exemplar al CV, deci pot eu doar cu acest document sa cer la serviciul permise-inmatriculari ca autovehicolul sa fie radiat de pe numele meu? Acest aspect ma intereseaza, pentru ca la administratia financiara stiu ca il pot radia, dar din pacate in Romania lucrurile sunt complicate si am inteles ca nu e unul si acelasi lucru radierea de la finante cu cea din circulatie ...sau este dar numai teoretic, fiindca nu au o baza de date comuna. Multumesc inca o data.
Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire la radierea de la politie... Pe scurt, noul proprietar ar vrea sa nu radiez masina nici de la finante, am refuzat si...ca vanzator fac CV cu clientul, merg la finante si scot fiscalul, radiez masina de acolo, predau toate actele clientului, inclusiv CIV, dupa ce am trecut pe certificat mentiunea "s-a instrainat catre... la data..." si eu nu mai am nici o treaba. Dar ce fac daca clientul NU merge sa o transcrie pe numele lui, sau o vinde mai departe... toate amenzile de la camerele de vignieta si de radar o sa-mi vina mie? Cum ar trebui sa procedez pentru a putea sa o radiez si de la politie? Va multumesc.