avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate notever

Activitate notever

Răspuns la discuția Duba vanduta, proprietar neserios
Cand spuneti chitanta de mana va referiti la contractul de vanzare cumparare, ma gandesc. Oricum, m-ati ajutat enorm. Multumesc mult de lamuriri.
Răspuns la discuția Duba vanduta, proprietar neserios
Am facut succesiunea. Dar pentru duba nu era nevoie, pentru ca nu a fost pe numele tatalui. Duba e pe numele fostului proprietar, de la care a cumparat-o tatal meu. Atat doar ca nu a mai apucat sa o inmatriculeze pe numele lui.
Buna ziua,

Incep prin a spune ca tatal meu (decedat) a avut o duba pe care nu a apucat sa o inscrie pe numele lui.
Eu am vandut duba acum 3 luni, cu un contract de vz-cump (de mana, adaptata la contract de inchiriere cu obligatie de cumparare). Cartea de identitate de la mine.
Domnul care a cumparat-o ma tot amana cu banii (trebuia pana la finele lui 2012 sa imi achite 1500 euro, cu chirie saptamanala de 250 lei si apoi la final de an sa imi dea diferenta ce mai ramanea pana la 1500 euro.).
Dansul e din alt judet (eu din Cluj el din Bistrita Nasaud, ceva comuna). Nu am vazut nici un leu de la dansul.
Ma gandeam sa ma duc la dansul la poarta, cu un contract nou cu conditii noi si sa ii cer talonul sa ii scriu in talon intrainat lui... .
Stiti cumva ce altceva pot sa fac?

Si cum sa scot masina de la plata impozitului? Pt ca anul acesta nu eu am platit, ci fostul proprietar avand in vedere ca tatal meu nu mai este sa plateasca, si situatia noastra materiala nu permitea.

Va raman recunoscatoare pentru sfaturi.
Tocmai am aflat ca se poate scoate si la microscop, si in Cluj sunt destul de rare clinicile care au microscop. Pana acum doar una am gasit. Ma costa 300 lei doar scoaterea acului, fara tratament si alte cele. Ma gandesc sa pastrez acul ca dovada.

Ma puteti sfatui in legatura cu reclamarea si/sau datul in judecata?
Buna ziua,

In luna mai, in urma unor dureri de masea am fost la un cabinet din apropierea locuintei. O domnisoara s-a ocupat de mine si mi-a pus medicament, urmand apoi sa revin cu radiografia pentru plombat permanent. Am fost in ziua urmatoare sa fac o radiografia.

Nu m-am mai intors la ea deoarece m-a facut sa sar in scaun de durere, am impresia ca nu m-a amortit cum trebuie. Niciodata nu am avut frica de stomatolog, pana am ajuns pe mana ei. Acesta a fost unu din motivele pt care nu m-am mai intors, altele au fost pentru ca aveam si o firma de care sa ma ocup si nu gaseam timp sa ma duc sa rezolv problema cu maseaua.

Peste 3 luni, ma duc la o stomatoloaga, tot cu dureri si cu intentia sa schimbe medicamentul cu o plomba. Mare mi-a fost surprinderea sa aflu ca cealalta stomatoloaga, vrand sa imi scoata nervul, a rupt un ac in radacina maselei. Acel ac nu se poate scoate decat chirurgical (costa destul de mult) sau cu scoaterea completa a maselei (lucru care nu ar trebui facut deoarece maseaua mai poate functiona inca ani buni).

Nu va spun, complicatiile sunt multiple, si costurile enorme.

Eu ce as putea sa fac acum? Mama e pornita sa o reclame sau sa o dam in judecata insa nu stim de unde sa pornim.
Buna ziua,

In iulie 2012 am achizitionat o Skoda Fabia pentru care am platit 486 lei taxa de prima inmatriculare. Intrebarea mea este: pot sa recuperez aceasta taxa? Cunoasteti un avocat in Cluj care sa se ocupe cu mai multe cazuri de genul? Si cam ce costuri implica includerea unui avocat in acest proces?

Multumesc
Buna ziua,

Pot sa aflu statusul unui dosar depus la masa credala pentru o societate intrata in insolventa de la care doresc sa imi recuperez banii?
Buna ziua,

Mama mea poate beneficia de reducerea varstei de pensionare daca are un copil cu handicap grav? Din nastere?

Mama s-a nascut in 3 aug 1957 si are 34,2 ani cotizati.