Buna ziua,
Va cer sfatul in legatura cu o situatie (obisnuita dealtfel) neplacuta...
Sunt cliental unei firme de telefonie mobila de peste 10 ani. Momentan am 3 numere de telefon pe o societate ce tocmai s-a lichidat. Am sunat la firma, cerand trecerea celor 3 numere pe cartela, deoarece societatea nu mai exista, iar eu voi pleca din tara.
Un numar nu era in perioada contractuala, asa ca se va trece pe cartela de la 1.03. Numarul 2, mai este in contract pana la 10.06.2013 (doar abonament, fara achizitie telefon), iar al treilea (al meu) pana in 1.03.2014 (la fel, doar abonament).
Acum, abuzul lor mi se pare strigator la cer. Mi-au cerut pentru cele 2 numere de telefon inca in perioada contractuala, taxa de reziliere 300 euro, cate 150 euro / numar. Eu stiind de socoteala cu 150 euro x 24 luni - lunile ramase, am ripostat (mai ales ca eram dispusa la plata celor aprox 90 euro cat revenea taxa dupa calculul de mai sus). Raspunsul lor a fost: pai 150 euro x 24 luni - lunile ramase este doar pentru persoane fizice, pentru persoane juridice este 150 euro, tarif fix per numar.
Deja sunt plina de nervi. Numarul meu nu ma deranjeaza sa il pierd, oricum mai am unulla alta companie, pe care il pot folosi atunci cand vin in tara in vacanta, dar celalalt numar va ramane in tara, iar posesorul tine la el (nu inteleg, dar in fine, ii respect dorinta).
Dupa parerea mea am 3 variante:
1. trec numarul 2 pe numele posesorului, cu reziliere la expirarea perioadei contractuale (10.06.2013) si numarul 3 pe numele meu, iar eu nu mai platesc deloc nicio factura, cand l-or inchide... asta e
2. trec ambele numere pe numele meu si le dau o tzeapa mare cat China (asta daca reusesc sa conving posesorul ca e doar un numar si ca se rezolva faza cu anuntatul cunostintelor cu un simplu sms....)
3. ma incrancenez sa ma lupt cu ei, pe nervii si timpul meu, incercand sa scap de taxa abuziva macar pe numarul nr. 2.... mai ales ca firma nu mai exista, deci teoretic nu pot sa ma mai oblige la nimic. Aici am vreo chestie legala de care ma pot agata?
Aceasta firma, ca dealtfel si ceilalti operatori de telefonie mobila, mizeaza ffff mult pe faptul ca romanul tine la numarul de telefon. In afara nu intereseaza pe nimeni ce numar ai, cat de usor este etc... aia isi baga numerele in agenda si sanatate...
Offf, ca tare greu este... voi ce ma sfatuiti?
Multam!
Ana
[Editat - pct. 2.11 din Regulament: 2.11. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Multumesc mult pentru raspuns. Eu chiar sunt pe dinafara, iar societatea este una cat se poate de banala, fara creditori, active si alte complicatii. Nu am inteles nimic din acea lista, dar cel mai bine este sa ma duc la registru si sa cer consiliere. Am inteles ca este gratuita, sper sa nu ma insel.
Buna ziua,
Am citit diverse topicuri, dar tot nu m-am lamurit. Poate reuseste sa ma ajute cineva.
Am un SRL in care sunt asociat unic. Firma este curata, cu toate declaratiile si taxele platite la zi, in pierdere, fara stocuri, bunuri fixe sau angajati. Incepand cu ianuarie nu mai am niciun fel de activitate pe ea, am inchis totul la decembrie. Am inchis si contul in banca si doresc inchiderea definitiva a firmei. Pot sa ma ocup personal, sau trebuie neaparat sa se ocupe un lichidator? Care sunt pasii de urmat, cat dureaza pana la definitivarea actelor si cam cat m-ar costa toata "afacerea"?
Multumesc mult de ajutor!