avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate rpeleianu

Activitate rpeleianu

Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
atins
Sugestii:

Mai adaugati 2 clauze:
1. Chiriasului nu va introduce niciun tip de animal de casa in imobil (eu am avut un chirias care si-a cumparat papagal pe care il tinea liber si a trebuit sa zugravesc dupa ce a plecat)
2. Chiriasului nu i se returneaza garantia daca pleaca mai devereme de 12 luni sau daca nu va notifica cu 30 de zile inainte de data de la care doreste incetarea contractului.
depinde pentru ce standard iso doriti sa aplicati. ar trebui sa cititi prevederile standardului si apoi va veti lamuri. stiu sigur ca exista institutii publice acreditate iso, nu stiu daca doar un departament din ele.
ref. temei legal: aici trebuie mai multe detalii, pentru acreditarea iso va trebui sa incheiati un contract cu firma care va acrediteaza. departamentul dumneavoastra a mai incheiat contracte cu societati comerciale? are departamentul dreptul sa incheie contracte in nume propriu sau le incheie Consiliul Local pentru dumneavoastra? De ce nu ati contacta direct o firma care face acreditari ISO ca sa va lamureasca ei daca este posibil sau nu? Dansii sunt interesati sa faca vanzari si sa respecte legea, altfel nu isi primesc banii.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
iradiant
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
EDITAT DE MODERATOR

efect
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sunt coproprietarul unei locuinte cumparate cu TVA 5% in 2010, detin o cota de 50% din respectiva locuinta. Mama mea (casatorita) detine cealalta cota parte de 50% din locuinta. Eram necasatorit cand am cumparat cota de 50% si la fel sunt si in prezent.

As dori sa cumpar o alta locuinta intr-un imobil nou si sa mi se aplice cota de TVA de 5% dar nu stiu daca eu ma incadrez in conditiile legii, locuinta s-ar incadra.

Am vazut ca in ordonanta scrie ca persoanele necasatorite pot cumpara locuinte noi cu TVA 5% cu conditia ca "1. in cazul persoanelor necasatorite, sa nu fi detinut si sa nu detina nicio locuinta in proprietate pe care au achizitionat-o cu cota de 5%;"

Eu nu detin si nu am detinut o locuinta. Detin si am detinut o cota parte dintr-o locuinta. Cum se interpreteaza in acest caz? Mai pot sa beneficiez de TVA 5% sau nu?
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
argint
Buna ziua,

Am cumparat in 2010 o cota de 50% dintr-un apartament cu 2 camere intr-un bloc nou. TVA-ul aplicat a fost de 5%. Sunt necasatorit, asa eram si la momentul achizitiei.
Pot sa mai cumpar alta locuinta intr-un bloc nou si sa se aplice TVA de 5%?

Am vazut ca una din conditii este ca sa nu detin nicio locuinta in propietate, pe care au achizitionat-o cu cota de 5%. Nu detin o locuinta, detin o cota parte de 50% dintr-o locuinta cumparata cu 5% TVA. Ce se intampla in aceasta situatie?

Multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
natang : )