avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Valentin_

Activitate Valentin_

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

În primul rând trebuie verificat cine avea apartamentului respectiv dreptul de proprietate dacă era exclusiv al bunicii sau era un apartament în coproprietate cu surorile.

În al doilea rând, trebuie să încercați să vă duceți la notar să vedeți care este situația reală, să aveți la dvs. actele necesare să justificați calitatea în care formulați respectiva solicitare.

În al treilea rând, dacă aveți, cu adevărat calitatea de moștenitor, atacați de urgență toată actele și notați, eventual litigiul în cartea funciară. Trebuie găsită o soluție să blocați și bunurile pe care le mai găsiți în patrimoniul mătușilor, dacă veți câștiga să rămâneți cu anumite proprietăți de unde să vă recuperați bunul.

Există și registru de optiuni succesorale, etc ținut de camera notarilor. Încercați să vedeți ce informați găsiți și acolo- trebuie să justificați calitatea, de asemenea.

Și în ultimul rând, căutați un avocat.

Succes!
basu a scris:

Am verificat dosarul executorului si nu are confirmarea informarii solicitarii scadentei anticipate a creditului! E posibil sa nu-i fi trimis banca acest act?



Ori nu a trimis ori nu are declarat scadent creditul. Cititi atent contractul asupra notificarii si folositi-va de aceste motive.
anona1963 a scris:

Este probabil cel mai sigur, dar cand vine vorba de doi amici ce isi imprumuta o suma rezonabila de bani, o ipoteca poate suna prea agresiv...pana la urma termenul de creditor pleaca de la notiunea de incredere (increderea acordata debitorului)...si nu poti sa te comporti intr-o relatie de prietenie intocmai ca o institutie bancara sau ca un camatar...


Fara suparare, dar cand vine vorba de imprumutat o suma de bani importanta de care o sa ai nevoie pe viitor, este cazul sa treci peste ideile de genul acesta. Ori iti iei toata masurile de siguranta ori faci ceea ce fac multi, adica spui simplu: nu vreau sa iti imprumut pentru ca nu vreau sa ne stricam prietenia dela bani.

Acum e alegerea celor 2 ce prefera. Vremurile sunt de asa natura ca nu mai poti sa mergi pe incredere deoarece poate ca debitorul ar vrea sa plateasca dar nu mai poate...
Aveti o copie de pe acel contract inregistrat la Finante? Trebuie sa fie unele clauze. Daca nu este nicio clauza despre denuntarea unilaterala atunci trimiteti o scrisoare prin posta cu confirmare de primire si trimiteti catre proprietar. Prin aceasta il anuntati ca denuntati unilateral contractul de inchiriere incepand cu data de X/
In functie de clauzele pe care le aveti in contract aveti dreptul sa denuntati contractul de inchiriere.
gi-jane2 a scris:

Valentin_ a scris:

Problema este ca atata timp cat s-a inceput executarea nu ar trebui sa mai curga si alte penalitati


De ce afirmati asta ?
Penalitatile curg cf contractului de credit.



Corect, dar din momentul in care ai trimis la executorul judecatoresc dosarul alea sunt toate penalitatile,costurile, etc
Va poate urmari atunci sub toate formele...o sa urmareasca si casa mamei cu siguranta.
Răspuns la discuția Somatie de plata
Cu tot respectul, instanta poate sa analizeze chiar si din oficiu in cadrul contestatiei la executare daca sunt sau nu clauze abuzive.

Vorbesc in cunostinta de cauza si credeti-ma ca am colegi care se ocupa de contestatii la executare si toate aceste cereri de constatare ca inadmisibile a clauzelor pe calea contestatiei la executare au fost respinse in corpore. :)
Răspuns la discuția Executare casa
Da, sunt cheltuieli efectuate in cadrul procesului de executare insa banuiesc ca orice creditor are in gand sa isi recupereza creanta pe care o are si nu eventualele cheltuieli ocazionate de recuperare... :)
Pentru creditul la care aveti calitatea de codebitor va poate urmari in nume personal doar. La fel si la cel de nevoi personale pe care l-ati contractat in nume propriu. Nu va va urmari si asupra casei atata timp cat nu figureaza pe numele dvs.