avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate amo44

Activitate amo44

COncret, sunt in CCC din iunie 2015. Luna aceasta am facut si un PFA pentru a putea fi acoperita legal pentru diverse venituri mici. Conform legii nr. 126/2014 la articolul 16, alineatul (3) litera (c) se spune " realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic." - adica maxim 3000 de lei

SI aici vine intrebarea: ce inseamna 3000 de lei intr-un an calendaristic tinand cont ca eu sunt in concediu din iunie iar pana in iunie am avut venituri mai mari de 3000 de lei.

conform legii se mentioneaza ca e vorba de activitatea "in perioada de concediu" asta inseamna ca pot avea venituri de 3000 de lei pana la sfarsitul anului 2015? sau 3000 pana la anu in martie cand se termina CCC? sau doar 1750 - media pe cele 7 luni anul asta?

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea legii in cazul de fata.

Multumesc mult!
Multumesc pentru raspunsuri.
Din cele de mai sus inteleg ca atata timp cat nu o sa am venituri pe PFA in timpul CCC nu este necesara suspendarea lui si nici completarea formularului 601. Am inteles corect?

Adica doar infiintez PFA si la sfarsitul anului declar venituri si cheltuieli zero iar indemnizatia de CCC nu este afectata in nici un fel. Corect?
In momentul acesta sunt in CCC pana in luna martie 2016. Am nevoie insa sa infiintez un PFA acum dar care nu va avea venituri pana in luna aprilie 2016. (voi face un contract pe proiect cu plata la sfarsitul proiectului, in luna aprilie 2016) Asa ca PFA-ul trebuie doar sa existe ca forma juridica. Este posibil sa fac asta? Am inteles ca pentru a nu pierde CCC trebuie sa depun formularul 601. Trebuie sa fac asta si daca nu am venituri pe PFA? Ce trebuie sa fac exact pentru a nu pierde CCC dar a infiinta PFA acum.
Este destul de urgent.
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 4 luni si sunt in concediu de risc maternal. In data de 16 octombrie de incheie insa contractul de munca pe perioada determinata. Ce pot face pentru a beneficia in continuare de indemnizatia de concediu de risc maternal si apoi de concediu de maternitate si cel de crestere copil? Mentionez ca angajatorul nu vrea sa prelungeasca contractul.
Am nevoie de raspunsul dumneavoastra cat mai urgent posibil deoarece sunt la limita disperarii...