avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria2006

Activitate anamaria2006

Răspuns la discuția Avocat incompetent sau sicanator
Asa cum am mai spus, nu prea ma intereseaza aspectul legat de felul in care isi gaseste clientii! Sunt oameni in toata firea si isi asuma greselile presupun !Problema e mai mult de etica. !Pana la urma il putem combate in instanta , dar ma intrebam daca, din punct de vedere al profesionalismului, este corect sa ai o asemenea atitudine si daca nu se poate face ceva cu privire la astfel de oameni! Mi se pare ca procedeaza intr-o maniera care nu aduce nimic bun nici noua ( care facem aparari la toate instantele posibile, ingreunand munca), nici instantelor, nici oamenilor care se bazeaza pe competenta acestui "avocat".
Salut,

Am o problema cu in individ-pentru ca nu prea imi vine sa ii spun avocat - care pur si simplu a innebunit firma la care lucreaz.

A facut rost de cativa clienti nemultumiti si ii reprezinta in instanta. Toate bune si frumoase numai ca depune aceeasi actiune si la judecatorie si la tribunal fara a tine cont de vreo regulla in materie de competenta.

Ce am putea face impotriva lui? Mi se pare un abuz de drept in primul rand si, desi nu pot sa spui ca mi pasa foarte tare, o hotie curata vizavi de clientii pe care ii reprezinta!

Rog un sfat pentru a-l putea pune la punct pe neserios !X-(
multumesc pentru sfaturi...sper sa fie bine
mi-amluat de curand inima in dinti si am aplicat la un job pentru consilier juridic intr-o banca.Mi-au spus ca se cauta oameni tineri cu putina experienta etc etc...am trecut de primul interviu si urmeaza sa ma prezint pentru interviul cu cei de la departamentl juridic.acum nu stiu la ce intrebari sa ma astept din partea lor.E primul interviu la care particip si sunt foarte emotionata.In plus, desi lucrez de un an de zile, nu se poate spune ca am capatat vreun pic de experienta..sau cel putin e nu cred ca am cat trebuie...tot ce stiu e ca vreau sa invat si vreau sa nu ies sifonata de la interviul asta.Asa ca intreb si eu daca avetiidee despre ce ar putea sa intrebe legat de domeniul bancar:sorry:
aveti idee unde as putea gasi informatii in legatura indatoririle unui asistent social care are in ingrijire o persoana cu handicap.
As vrea sa stiu daca gasesc in vreo lege despre beneficiile pe care le are conform postului un asistent social, sporuri sau salariu de baza precum si indatoririle acestuia
E vorba de un asistent social,ruda a persoanei cu handicap, care este obligata sa lucreze 24 cu 24.Nu i se permite concediu si de la primarie nu primeste nici macar fluturasul de salariu.
Răspuns la discuția Prelungire contract achizitii
din cte stiu eu nu te limiteaza nimic...dar presupun ca exista clauze contractuale si partea care nu si-a indeplinit obligatiile , desi putea, este trasa la raspundere.Nu s-a depus o garantie de buna executie?Intelege toata lumea daca din cauze obiective nu s-a putut realiza contractul in termenul specificat,dar din moment ce impedimentele au disparut ,consider eu ca perioada pentru realizarea filmului ar trebui sa fie tot aceasi .Acum probabil depinde daca filmul este partial realizat sau deloc.In fine..asta nu presupune nicio prelungire de contract zi eu
Răspuns la discuția sediu social
katona ella a scris:

Contractul de comodat este un contract consensual, ceea ce inseamna ca acesta este valabil incheiat prin simplul acord de vointa la partilor contractante. Forma scrisa a contractului se cere pentru a face proba acestuia.
ORC nu poate cere incheierea contractului in forma autentica.


Din pacate nu numai ca ORC poate sa ceara forma autentica ci o si face .Am intalnit un caz de genul asta .Dosarul a fost respins pentru ca nu era contractul de comodat incheiat in forma autentica.Firma a depus dosarul la alt functionar,in ideea ca poate unii mai cunosc legea si au primit acelasi raspuns negativ.in momentul in care s-a mentionat ca acest contract este valabil incheiat doar prin acordul partilor respectivul functionar a spus ca asta este practica la ORC si toata lumea trebuie sa se conformezeX-(
Intr-adevar e posibil sa aiba legatura cu data certa pe care o da avocatul....rezultatul...alti bani..alta distractie#-o
Răspuns la discuția Prelungire contract achizitii
(3) Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata contractelor de furnizare sau de servicii cu caracter de regularitate, încheiate în anul precedent şi a căror durată normală de îndeplinire expiră la data de 31 decembrie, dacă se îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) în documentaţia de atribuire, elaborată cu ocazia atribuirii contractului iniţial, s-au prevăzut posibilitatea de suplimentare a cantităţilor de produse şi servicii deja achiziţionate, precum şi nivelul maxim până la care va fi posibilă o astfel de suplimentare;
b) în documentaţia de atribuire, precum şi în contract este prevăzută în mod explicit o clauză prin care dreptul autorităţii contractante de a opta pentru suplimentarea cantităţilor de produse sau de servicii este condiţionat de existenţa resurselor financiare alocate cu această destinaţie;
c) valoarea estimată a contractului iniţial s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în care autoritatea contractantă optează pentru suplimentarea la nivelul maxim prevăzut a cantităţilor de produse sau servicii;
d) prelungirea contractului iniţial nu poate depăşi o durată de 4 luni de la data expirării duratei iniţiale de îndeplinire a acestuia.
- extras din art 6

realizarea de filme reprezinta,pentru dumneavoastra,servicii cu caracter de regularitate?
Din cate ati spus nu vi se aplica acest articol,atunci nu vi se impune nici incheierea actului aditional pe o anumita perioada.Cred in continuare ca este vorba numai de valoarea contractului.Stiu ca in cazul serviciilor se poate incheia act aditional numai in anumite conditii si numai cu marirea contractului cu un anumit procent din valoarea initiala a contractului prin negociere fara publicarea prealabila anuntului de participare.

Dar daca motivul este stric imposibilitatea obiectiva de realizare a obicetivului...cum ar putea oare o prelungire a contractului sa schimbe situatia?
Răspuns la discuția sediu social
contractul de comodat este, dupa parerea mea, un contract de inchiriere cu titlu gratuit...deci asa cum cel care inchiriaza nu poate deveni proprietar(decat in urma unui alt contract de vanzare cumparare) tot astfel si in cazul comodatului.Ce mai stiu eu este ca acest contract de comodat trebuie incheiat in forma autentica, la un avocat. ORC primeste numai astfel de contracte desi mi se pare absurd (cel putin asa se procedeaza in bucuresti, cunosc un caz in care de 2 ori s-a respins dosarul de la inregistrare pe motiv ca respectivul contract de comodat nu era incheiat printr-un avocat)
Răspuns la discuția Prelungire contract achizitii
cred ca importanta este valoarea contractului si nicidecum perioada pe care este inceiat.Nu inteleg insa ce legatura este intre art 6 din hg si prelungirea contractului de servicii#-o