avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate sanda65

Activitate sanda65

Buna ziua. Comisia de cenzori poate fi din 2 pers.? Este un cenzor si la urmatoarea sedinta , peste 5 zile, mai vrea unul, nu se stie daca mai sunt alti doritori ca sa fie nr. impar.
Contestatia a fost depusa la Tribunalul Bucuresti, sectia a VIII-a, conflicte de munca si asigurari sociale
Nu s-a hotarat. Contestatia am depuso in iunie '25.
Buna ziua. Am o intrebare. Daca depui contestatie ,contra deciziei de pensionare, la judecatorie, se apreste aplicarea majorari pensiei ? Am urmatoarea situatie , am primit decizia de recalculare in luna mai, am depus contestatie la casa de pensie pentru mici greseli, nu am primit raspuns in 45 zile , am depus contestatie la judecatorie cu cateva zile inainte de cele 45 zile, in luna iulie am primit o suma peste pensie rezultata din punctele de stabilitate iar luna aceasta am fost anuntat ca voi primi pensia din decizie. Dar spre surprinderea mea acum am primit aceiasi pensia primita in ultimul an fara majorare. Acum ma gandesc ca s-a oprit aplicarea majorari din decizie datorita faptului ca am depus contestatie la judecatorie.
Numai la banca. La primarie se depune un formular cu pres, CEx si cenzori.
Cum se interpreteaza art 112 pct 5 pentru un pensionar care a fost 6 ani militar activ?
H.G. 181/ 2024 art.112 (5) Numărul de puncte de stabilitate prevăzut la art. 85 alin. (3) din lege se acordă și pentru vechimea în muncă sau vechimea în serviciu efectiv realizată în sistemul pensiilor militare de stat, valorificată la stabilirea drepturilor de pensie în sistemul public de pensii, conform legislației în vigoare la data stabilirii/recalculării pensiei.
Raspunsul este postat chear de dvstra. Eu spun ca energia termica degajata de tevile care traverseaza apart sa fie platite de locatari apart respective. Am facut si adr la ANRE dar mi-au raspuns ,printre altele, ca firmele care calculeaza le este mai greu sa calculeze ptr fiecare apart.
In regulamentul de aplicarea ordinului 7 ANRE nu se specifica :
- SET tevi care traverseaza locuintele - se repartizeaza fiecarui prop. conf. SET-ului reiesit din masuratoare;
ci :
Art. 4
9.consum comun de încălzire - consumul de energie termică aferent:
a)corpurilor de încălzire din spaţiile comune ale condominiului, precum: casa scării, spaţii administrative,
spălătorii, uscătorii, holuri etc.;
b)conductelor de distribuţie a încălzirii din subsolul condominiului şi coloanelor de distribuţie a încălzirii care traversează proprietatea comună şi individuală;
Art. 7
(1)Cantitatea totală de energie termică pentru încălzire repartizată fiecărui apartament sau spaţiu cu altă
destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o unitate de calcul se calculează ca sumă între consumul individual de
încălzire şi cota-parte din consumul comun de încălzire, cu relaţia:
QiTOTÎ = QiPCÎ + QiINDÎ MWh,
în care:
QiTOTÎ - cantitatea totală de energie termică pentru încălzire repartizată fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o unitate de calcul; se exprimă în MWh;
QiPCÎ - cota-parte din cantitatea de energie termică aferentă consumului comun de încălzire ce revine fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o unitate de calcul; se calculează conform art. 14 şi se exprimă în MWh
Art. 14
Cota-parte din cantitatea totală de energie termică aferentă consumului comun de încălzire ce revine fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o unitate de calcul, indiferent dacă acesta este deţinut de o persoană fizică sau juridică, se determină cu relaţia:
QiPCÎ = QtotPCÎ x Zi MWh,
în care:
QtotPCÎ are semnificaţia prevăzută la art. 12;
Zi - cota indiviză aferentă apartamentului sau spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă "i" din unitatea
de calcul; se determină cu relaţia:
Zi = Sui/SumaSui,

unde:
Sui - suprafaţa utilă aferentă apartamentului sau spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă "i";
SumaSui - suma suprafeţelor utile ale tuturor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de
locuinţă din unitatea de calcul.

Firma care face repartitia mi-a raspuns ca respecta ordinul 7.
CE SE MAI POATE FACE ? Degeaba vine o firma si face inventarul tevilor.

DA avem firma care face repartizarea calculelor, dar ei fac repartizarea conform ord 7 / 2024 si ma pune si pe mine sa platesc caldura din tevile care traverseaza apart inferioare (sunt 4 coloane) cu toate ca prin apart meu nu traverseaza nici o teava. Decat cea prin care se face aerisirea instalatiei (prin aceasta teava circula apa decat o data pe an cand se face incarcarea instal). Consider ca este normal sa se plateasca ptr tevile de la subsul , ptr calorilerelor de pe casa scari si birouri dar NU pentru tevile care traverseaza apartamentele .
Studiati ordinul. art 4,8,b si art 7. Eu nu spun ce-mi explica altul , am studiat ordinul 7 ANRE, Nu se plateste numai de catre cei care le traverseaza apart, ci toti locatari.