avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se interpreteaza art 112 pct 5 pentru un pensionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se interpreteaza art 112 pct 5 pentru un pensionar care a ...

Cum se interpreteaza art 112 pct 5 pentru un pensionar care a fost 6 ani militar activ?
H.G. 181/ 2024 art.112 (5) Numărul de puncte de stabilitate prevăzut la art. 85 alin. (3) din lege se acordă și pentru vechimea în muncă sau vechimea în serviciu efectiv realizată în sistemul pensiilor militare de stat, valorificată la stabilirea drepturilor de pensie în sistemul public de pensii, conform legislației în vigoare la data stabilirii/recalculării pensiei.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
sanda65, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:59, 16 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vechimea în muncă sau vechimea în serviciu efectiv realizată în sistemul pensiilor militare de stat se cumuleaza cu cea din sistemul public si intra in baza de calcul a pensiei din sistemul publikc, atunci se vor acolrda puncte de stabiitate si pentru aceasta { vechimea în muncă sau vechimea în serviciu efectiv realizată în sistemul pensiilor militare de stat } in baza prevederilor art.85{3} din legea 360/2023.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dacă am lucrat in paralel cu pensia de invaliditate ... MN7691 MN7691 Bună seara! Dacă am lucrat in paralel cu pensia de invaliditate gr3 timp de 13ani (4ore/zi) perioadă in care am contribuit cu toate taxele catre stat,se ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)