avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Activitate victor1986

Activitate victor1986

Se interzice ca in delegatie sa se mearga cu motocicleta propietate persoanala ? Exista stipulat undeva mijloacele de transport acceptate ?
Multumesc anticipat !
Buna ziua. Unde gasesc reglementari cu privire la montarea semenlor de circulatie ( trecere de pietoni, drum cu prioritate etc ) in localitate pe un sector de drum/intersectie.Ma intereseaza distanta la care trebuie montate semnele fata de pamant.
Multumesc anticipat
Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc.
Conform articolul 50 din 1425/2006
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Studile mele sunt urmatoarele:
liceu - tehnician mecanic intratinere si reparatii
facultate - informatica
master- informatica manageriala
curs SSM -80 de ore
curs postuniversitar -evaluator de risc si auditor intern 240 de ore

Intrebarea mea este daca ma incadrez sau nu la nivelul superior ?

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Regulament intern
Si atuncea de ce mai exista regulament intern si legi ?


Răspuns la discuția Regulament intern
Am intocmit un referat de cercetare disciplinara unui manager de departament pentru ca pus in pericol propia persoana cat si a persoanelor din jur prin manipularea cu transpaleta electrica a unor sarcini de peste 200 de kg neavand autorizatie. El a refuzat sa semneze acest referat, in consecinta am apelat la administratorul societatii pentru clarificari. Administratorul a zis ca nu o sa se faca cercetarea diaciplinara. Citez " nu o sa se intample nimica cu referatul". Prin aceasta actiune incalca regulamentul de ordine interna. Deci ce e de facut ?
Buna ziua
Ce se intampla in cazul in care administratorul refuza sa respecte regulamentul intern ? Adica nu da curs unei cercetari disciplinare care ar avea consecinte grave, Punerea in pericol a propiei persoane sau a colegilor de munca.
Buna ziua
Astazi discutam cu un coleg de serviciu care are urmatoarea problema
Seful ierarhic superior la anuntat ca nu o sa mai ia salariul intreg incepand de luna ce vine pe motiv ca nu mai au bani pentru postul respectiv, in cazul in care nu accepta noua oferta acestia nu au alta posibilitate decat sa il dea afara.
Intrebarea mea este legal asa ceva din moment ce este un contract semnat si agreat de ambele parti si daca se poate face asa ceva.
Multumesc