avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. ...

Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc.
Conform articolul 50 din 1425/2006
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Studile mele sunt urmatoarele:
liceu - tehnician mecanic intratinere si reparatii
facultate - informatica
master- informatica manageriala
curs SSM -80 de ore
curs postuniversitar -evaluator de risc si auditor intern 240 de ore

Intrebarea mea este daca ma incadrez sau nu la nivelul superior ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:14, 6 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cu conditia ca respectivul curs postuniversitar sa fie acceptat de catre Inspectia muncii/ ITM ca facand parte din cursurile agreate. Diploma trebuie sa fie semnata de catre Ministerul invatamantului.
Eu spun ca nu pentru ca nu indeplineste conditia de la litera a), Facultatea de infomatica nu se poate echivala cu vreuna din cele prevazute acolo ( domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice,)
Facultatea de informatica este facultate tehnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ssm ayl ayl Buna ziua , Daca nu am studii superioare tehnice si am studii superioare economice,am curs de 80 ore SSM,lucrez in domeniu si doresc sa fac un master in SSM, ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Inginer in industria alimentara - conditii de indeplinit pentru a putea fi sef serviciu extern de prevenire si protectie - Elibet - Elibet Buna, este posibil ca un absolvent al facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor - sectia Tehnologia si Prelucrarea Produselor agricole, obtinand titlul ... (vezi toată discuția)