avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiantonio

Activitate mihaiantonio

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a inchiria un spatiu ca persoana juridica, fara a trece acel spatiu ca punct de lucru sau sediu secundar. Prestarea serviciilor conform codului caen se va face la terti, nu exista in momentul de fata decat sediu social, iar societatea este nou infiintata. Vreau sa folosesc acest spatiu ca depozit. Nu stiu in ce masura se pot introduce in contabilitate, ca cheltuieli, facturile de inchiriere, fara a avea un sediu secundar inregistrat la ONRC.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am fost in cursul zilei de azi la Tribunalul Bucuresti pentru a depune cerere pentru eliberarea deciziei. Am fost programat sa vin sa depun aceasta cerere in ziua de miercuri, 06.11, la registratura si dupa sa ma duc la arhiva, dar as avea cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati deoarece domnul de la arhiva nu a fost binevoitor sa ma ajute cu informatii ( s-a enervat, cum imi permit sa nu stiu procedura! ). Trebuie sa depun cerere separata pentru eliberare copie si legalizare copie sau pot sa fac aceeasi cerere pentru ambele? Daca trebuie pentru fiecare, mai intai depun cerere la registratura + taxa de timbru de 5 lei si dupa ce iau copia de la arhiva depun si cealalta cerere pentru legalizare + copia + taxa de timbru aferenta? As vrea sa le fac pe ambele in acelasi timp daca se poate si doresc sa stiu procedura pentru a nu sta cumva de 2 ori la aceeasi coada in Tribunal, fiind presat, ca majoritatea persoanelor, de timp.

Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa!

Mihai Antonio
Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Am fost astazi la Curtea de Apel Bucuresti si mi-au transmis ca ieri a plecat dosarul impreuna cu decizia catre Instanta de Fond. Voi depune acolo la registratura o cerere impreuna cu taxa de timbru judiciar de 5 lei, dupa care voi merge la registratura Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal pentru legalizare.

Va multumesc. Cu stima,

Mihai Antonio

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii si ce acte sunt necesare pentru a obtine o copie de pe decizia Curtii de Apel cu privire la procesul pe care il am referitor la recuperarea taxei de prima inmatriculare. S-a dat decizia in data de 26.09.2013 de respingere a apelului facut de Administratia Financiara Sector 4 si din ce am inteles aceasta decizie nu se comunica partilor implicate in proces. As vrea sa stiu, daca poate sa ma ajute cineva, daca trebuie depusa cerere, unde trebuie depusa ( Instanta de Fond sau Apel ) si care sunt taxele de timbru judiciar pe care trebuie sa le platesc. Am nevoie de aceasta copie (nu stiu daca trebuie legalizata sau nu) pentru a o depune impreuna cu alte documente la AF Sector 4 in vederea restituirii efective a taxei.

Va multumesc anticipat!

Mihai Antonio
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Am primit motivarea acasa mai repede decat ma asteptam. Nu mi-au acordat dobanda fiscala legala deoarece nu am cerut asta si in cererea adresata catre administratia financiara. Exista vreo posibilitate in cazul in care as depune acum o cerere la finante (stiind ca termenul e de 45 zile) sa pot sa o mai adaug la dosar? Sau daca cumva exista alta posibilitate?

Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Buna ziua.

Am depus in noiembrie 2012 un dosar la Tribunalul Bucuresti pentru recuperarea taxei auto platita in 2008. Mi s-a dat primul termen in luna decembrie a aceluiasi an, infatisare la care am primit intampinarile celor de la administratia financiara. Al doilea termen a fost pe data de 23.01.2013, adica ieri, zi in care nu am fost la tribunal (am cerut sa se judece in lipsa). Am intrat pe portalul instantelor de judecata si am vazut ca s-a admis in parte cererea si s-a dat solutia:

"Solutie: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a AFP sector 4 . Admite acţiunea în parte. Obligă pârâta Administraţia Finanţelor Publice Sector 4 la restituirea către reclamant a sumei de ... lei reprezentând taxă de poluare. Respinge obligarea la dobânda legala. Obliga parata AFP sector 4 la plata către reclamant a sumei de 4,3 lei reprezentant chel-tuieli de judecata. Admite cererea pârâtei de chemare în garanţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă Administraţia Fondului Pentru Mediu la restituirea către Administraţia Finanţelor Publice Sector 4 a sumei de ... lei reprezentând taxă de poluare. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare."

Din ce am citit si din ce am auzit, toti cei care si-au recuperat aceasta taxa, si-au recuperat si dobanda fiscala aferenta perioadei de la momentul platii taxei pana la momentul castigarii procesului. Nu am la indemana motivarea deoarece am inteles ca dureaza 45 zile pana se redacteaza, perioada dupa care se poate face recurs. As fi interesat daca a mai patit cineva sa nu i se admita obligarea platii dobanzii fiscale?
In cazul in care as vrea sa fac recurs si sa contest faptul ca au respins aceasta cerere de restituire a dobanzii as risca prea mult? Exista de fapt o astfel de alternativa?

Va multumesc anticipat!