avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate shakuri

Activitate shakuri

Buna ziua. Un consilier municipal poate fi membru in Biroul Electoral Central?
In contextul ultimelor modificari legislative, va rog sa ma ajutati cu sa inteleg urmatoarele:
Am un PFA unde cu siguranta voi inregistra venituri nete sub plafonul de 6 salarii minime. Sunt angajat cu un venit net de 6500 lei , deci platesc un Cass in jur de 900 lei /luna.
Avand in vedere cele mai sus mentionate, pentru venituri ale PFA-ului sub pragul de 6 salarii minime, cass-ul se va plati 10% din veniturile realizate sau 10% din 19800( 6 salarii minime) ?
Buna ziua. Intentionez sa infintez un PFA pentru activitatatea de ""Evaluator de risc la securitatea fizica"".
Intrebarea este: Am nevoie de casa de marcat? intrucat in oug 28/1999 spune ""Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit
sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii
efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.""
Prin natura activitatii eu voi presta serviciile exclusiv catre persoane juridice. Mai este necesara casa de marcat?
Nu s-a facut niciun demers. Postul nu se desfinteaza.
Exact! Ma prezint la munca dar nu am activitate, intrucat atributiile din fisa postului sunt dependente in totalitate de acel aparat pe care institutia nu il are in dotare. Au scos postul la concurs fara sa aibe aparatul.
Buna ziua. Sunt angajat M.A.I ca urmare a promovarii unui concurs pe o functie ce necesita o pregatire speciala. De la angajare si pana in prezent nu mi-am putut desfasura absolut nicio activitate din fisa postului, intrucat angajatorul nu a achizitionat tehnica necesara. Sunt in aceasta situatia de aproximativ jumatate de an. Nu am desfasurat alte activitati deci activitatea mea , pentru care sunt platit, este zero. Ce preveri sunt incalcate sau ce as putea face ?
Activitatea evaluatorului de risc la securitate fizica poate fi incadrata ca si activitate de comert? este profesie liberala ? Intreb intrucat , ca si cadru MAI , imi este restrictionat dreptul de a desfasura aceasta activitate doar pe motiv ca " politistul nu poate desfasura activitati de comert" - raspuns primite de la compartimentul juridic al unitatii.
Răspuns la discuția Definitie activitate comerciala
Eu va multumesc ,dar tot nu am primit un raspuns .
Buna ziua. Exista in vreun act normativ definitia pt "activitati comerciale"? Eu nu am gasit.
Buna seara. Am primit o sanctiune disciplinara la locul de munca. In cazul in care as contesta in contencios administrativ , efectele sanctiunii se suspenda?