avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate constantin25

Activitate constantin25

Referitor la lit. d care precizeaza una din obligatiile angajatorului si anume: "sa comunice periodic salariatilor situatia economica si financiara a unitatii, cu exceptia informatiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natura sa prejudicieze activitatea unitatii. Periodicitatea comunicarilor se stabileste prin negociere în contractul colectiv de munca aplicabil".

1) Se aplica si pt CIM?
2) Concret, care sunt acele informatii cu caracter general pe care un angajat la poate solicita angajatorului?
3) In ce perioada de timp este obligat angajatorul sa furnizeze astfel de informatii? si ce se poate inampla daca acesta refuza in mod categoric.
Răspuns la discuția PROBE.
un proces verbal de predare primire datat cu zi de sambata/ duminica poate constitui o proba in cadrul unui proces - litigiu de munca?
Răspuns la discuția lucru sambata
Este obligatoriu ca eu sa formulez adresa scrisa in prealabil la ITM ori ma pot adresa instantei direct? Faptul ca angajatorul nu a fost verificat si sanctionat constituie un temei in favoarea lui?
Răspuns la discuția lucru sambata
sediul firmei este bine securizat, nimeni nu intra pe poarta firmei fara acordul conducerii si bineinteles, inspectorul ITM ar putea constata ca nu ii deschide nimeni. Mai mult decat atat, firma si-ar permite sa plateasca amenda. Insa pe mine ma preocupa recuperarea drepturilor decat amenda pe care o poate primi in cazul controlului. Pot sustine in istanta faptul ca angajatorul a refuzat tinerea pontajului si plata orelor suplimentare + sambetele lucrate?
Discuție lucru sambata
Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi de la 8:00 la 16:00, de luni pana vineri. Insa in mod tacit, la initiativa angajatorului si acceptul meu am ajuns sa lucrez peste program pana la orele 17:00 - 17:30 zilnic (o jumatate de ora pauza de masa la amiaza) si in plus sambata 4 ore. Insa orele suplimentare cat si activitatea desfasurata in zilele de sambata nu sunt evidentiate in fisele de pontaj - cel putin eu nu am semnat nimic niciodata. Mai mult decat atat, nu am beneficiat de compensarea in zile libere orele suplimentare prestate.
Exista vreo sansa de recuperare a drepturilor in instanta? Cum as putea proba?