avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate elisabetabo

Activitate elisabetabo

buna ziua???

revin la dvs cu o intrebare ????
- caz concret - pensie anticipata 1188 lei ( cu penalizare )
valoarea diminuarii 737 lei.......ACEASTA diminuare este valabila pana in momentul indeplinirii virstei limita de 60 ani 7 luni ???
suma de 737 lei mi se va adauga la pensie la 60 ani si 7 luni ?(la limita de virsta )
de fapt nu stiu cum sa fac sa accept pensie anticipata cu penalizare sau sa mai cotizez 1 an si sa ies la pensie cand voi avea 38 anu 7 luni ( cand voi indeplini conditiile de antipata fara penalizare) ???

va multumesc !!!!
Răspuns la discuția pensionare anticipata
speram ca peste 1 an sa nu se modifice legea......si sa se elimine pensionarea anticipata !!
in situatia actuala orice rau este posibil ....
dar sa incercam sa fim optimisti !!
multumesc ptr raspunsuri !!!
Răspuns la discuția pensionare anticipata
de fapt am vrut sa spun , daca imi voi plati singura contributiile la itm, deorece ma gindesc ca acest 1 an de zile , adica penalizarea de 38 ,25% va influenta mult si recalcularea la pensia limita de virsta
NU stiu cum este mai avantajos cind se face recalcularea la limita de virsta (sa accept acum pensia anticipata penalizata sau sa mai continui 1 an de zile si sa primesc pensia anticipata fara penalizare .
Răspuns la discuția pensionare anticipata
Daca nu mai sunt angajat ( adica intrerup anul acesta relatia de angajat cu angajatorul) , peste 1 an (cind indeplinesc conditiile de pensionare anticipata fara penalizare -adica 38 ani si 7 luni) pot sa ma pensionez anticipat ?

multumesc !
Sunt nascuta in data de 27 nov 1956, m-am angajat ca salariat 01 sept 1975 stiu ca indeplinesc virsta de pensionare -limita de virsta in iulie 2017

intrebarea mea este : - daca ma pensionez incepind cu 01 aprilie 2013 , in ce conditii si ce penalizare am la pensia anticipata?

va multumesc !