Am o sentinta definitiva, executorie irevocabila prin care se un inculpat este obligat la plata catre bugetul local a unei sume - in baza art.249 cod penal - . Prin urmare s-a judecat ... toate procedurile. Inculpatul a semnat un angajament de plta pe suma respectiva mentionata in sentinta. Dupa 3 ani vine si depune la primarie o cerere prin care anexeaza o chitanta prin care a platit imputatii in urma unor acte de inspectie,chitanta platita inainte cu 2 anide data sentintei. Acele acte de inspectie nu sunt specificate in sentinta definitiva. El doreste scaderea acelei sume de pe chitanta din suma prevazuta in sentinta. Pot eu ca institutie publica -administrativ teritoriala- sa scad acea chitanta din suma pe care s-a angajat sa o plateasca? El spune ca a dus chitanta la avocat cand s-a judecat dar nu a fost depusa de aparatorul sau la instanta de judecata! Nu ar trebuie tot prin instanta sa ceara acest lucru? Va multumesc!
Dar, conform normelor de aplicare a art.264 cod fiscal la art.122 aliniatul 1 si 2 scoaterea de la impozit se poate face si daca mijlocul de transport este impropriu indeplinirii functiilor pentru care a fost creat. Deci mijlocul de transport nu se mai poate folosi pentru a circula cu el. Acest articol din normele de aplicare a codului fiscal nu se aplica !?
Buna ziua! Am o dilema privind radierea fiscala a unui mijloc de transport. Am facut o declaratie notariala pe propria raspundere care cuprinde datele de identificare a mijlocului de transport si vestitul pasaj "este depozitata la domiciliul meu si dezmembrata in vederea folosirii pieselor recuperabile, ca urmare nu se mai afla în conditii de utilizare si circulatie pe drumurile publice urmand a fi radiata din circulatie şi din evidentele fiscale" cunoscand consecintele penale ale unei declaratii nesincere prevazute de ART 292 COD PENAL." Conform normelor de aplicare a art.264 cod fiscal la art.122 aliniatul 1 si 2 scoaterea de la impozit se poate face si daca mijlocul de transport este impropriu indeplinirii functiilor pentru care a fost . Se poare radia de la Primarie in acest fel pentru ca cei de la primarie spun ca da, dar nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca am de plata din urma?