Am o sentinta definitiva, executorie irevocabila prin care se un inculpat este obligat la plata catre bugetul local a unei sume - in baza art.249 cod penal - . Prin urmare s-a judecat ... toate procedurile. Inculpatul a semnat un angajament de plta pe suma respectiva mentionata in sentinta. Dupa 3 ani vine si depune la primarie o cerere prin care anexeaza o chitanta prin care a platit imputatii in urma unor acte de inspectie,chitanta platita inainte cu 2 anide data sentintei. Acele acte de inspectie nu sunt specificate in sentinta definitiva. El doreste scaderea acelei sume de pe chitanta din suma prevazuta in sentinta. Pot eu ca institutie publica -administrativ teritoriala- sa scad acea chitanta din suma pe care s-a angajat sa o plateasca? El spune ca a dus chitanta la avocat cand s-a judecat dar nu a fost depusa de aparatorul sau la instanta de judecata! Nu ar trebuie tot prin instanta sa ceara acest lucru? Va multumesc!
Sa ceara in instanta. Dvs. nu aveti temei legal de a-l ajuta. Instanta poate face o erata prin care explica indreptarea erorii, omisiunii chitantei respective. Dvs. trebuie sa puneti in aplicare sentinta asa cum s-a cerut in cuprinsul ei.
In aceasta situatie, instanta nu poate face o indreptare a erorii materiale , intrucat acel inscris nu era depus la dosarul cauzei.
Primaria poate face acea operatiune si fara a avea la baza o alta hotarare judecatoreasca.
Din suma totala de plata se scade suma achitata conform acelei chitante.
Acea persoana se inregistreaza ca debitor cu o suma si apoi se crediteaza cu suma platita.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sentinta invalidata
marfan
Buna ziua,
Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)